Skoči na vsebino

Baterijski puhalnik listja: Olajšajte si urejanje okolice

baterijski puhalnik listja

Imate tudi vi večno težavo z odpadlim listjem, cvetovi in travo, ki se nabirajo tako rekoč vsepovsod – na dvorišču, pločniku, poteh, terasi in ostalih površinah? No v tem vsekakor niste sami, saj se s to težavo soočajo pravzaprav vsi, ki imajo nekaj dvorišča in se ukvarjajo z urejanjem okolice. Ampak, ker se tudi na tem področju – vrtnarjenja in urejanja okolice – stalno napreduje in išče nove, inovativne pristope, vam z veseljem sporočamo, da obstaja rešitev za to težavo! In ta rešitev je baterijski puhalnik listja. Na prvi pogled morda nepotreben pripomoček, ki pa s svojo preprosto uporabo, zmogljivostjo in trajnostjo spreminja način, kako ljudje vzdržujejo svoje domove in vrtove.

V nadaljevanju članka vam bomo podrobneje predstavili, kako deluje baterijski puhalnik listja ter katere prednosti pri domačem vrtnarjenju in urejanju okolice prinaša.

Kaj je baterijski puhalnik listja in kako deluje?

Ko govorimo o baterijskem puhalniku listja, govorimo o vrtnem pripomočku, ki na prvi pogled izgleda kot nekakšen tulec oziroma sesalec. Namenjen pa je, kot že zgoraj omenjeno, odstranjevanju vrtnega odpada. Torej odstranjevanju listja, cvetja, trave, vejic in ostalih odpadkov iz vrtov, dvorišč, teras ali drugih zunanjih površin.

Deluje na osnovi električne energije oziroma motorčka, ki ga poganja vgrajena baterija, kar omogoča brezžično uporabo, brez potrebe po vlečenju kabla ali uporabi goriva. Ko je baterijski puhalnik vklopljen, tako električni motor začne delovati in proizvaja moč, potrebno za ustvarjanje zračnega toka. Ta zračni tok se nato glede na želeno moč in hitrost usmeri skozi posebno odprtino ali cev proti površini, ki jo želimo očistiti, torej “piha” ali “posrka vase” odpadlo listje, cvetje, veje, travo,… in jih odstranjuje. Celoten postopek je zelo hiter in preprost ter prijazen do okolja, okolica pa je po koncu nepredstavljivo čista.

Kaj pa so še tiste pomembne lastnosti, s katerimi se ponaša baterijski puhalnik listja oziroma zakaj predstavlja toliko boljši način urejanja okolice, kot pa na primer običajno grabljanje, košnja ali urejanje okolice.

Baterijski puhalnik listja

Katere prednosti prinaša uporaba baterijskega puhalnika listja?

Kot že prej omenjeno, je glavna prednost baterijskega puhalnika listja ta, da domačim vrtnarjem in urejevalcem okolice olajša delo. Z njim namreč nikoli več ne bo težav z vrtnimi odpadki in to skoraj brez kakršnegakoli truda. Z napravo se hitro in enostavno odpiha ali pobere listje in se nato uživa v urejeni okolici in brezdelju. Poleg tega pa je baterijski puhalnik listja tudi prijazen do okolja, saj deluje na podlagi baterije in je izredno tih. Je lahek in prenosljiv, z njim pa lahko uredite celotno dvorišče, kot tudi dovozne poti oziroma karkoli si želite. Nekateri modeli imajo celo nastavljivo hitrost delovanja in različne možnosti pihanja oziroma pobiranja vrtnih odpadkov.

Je pa seveda tudi v tem primeru dobro narediti raziskavo in se odločiti za pravi model baterijskega puhalnika. Obstajajo namreč tisti bolj močni modeli, z več funkcijami, ki so primerni za večje površine. Pa tudi tisti manj zmogljivi modeli, za manjša dvorišča. Da boste izbrali pravi baterijski puhalnik listja zase, je zato najbolje, da se posvetujete s strokovnjaki v podjetju Vrtni stroji Žibert. Ponujajo kakovostne baterijske puhalnike EGO Power +, hkrati pa imajo večletne izkušnje na tem področju in vam bodo znali ustrezno svetovati.

Kaj torej še čakate? Odpihnite listje in uživajte v urejenem okolju!

baterijski puhalnik listja