Skoči na vsebino

Brusnice – sladka in zdrava razvada

Skoraj vsaka ženska se vsaj enkrat v življenju sreča z vnetjem mehurja. Gre za izredno neprijeten občutek, ki povzroča pogosto in pekoče uriniranje ter bolečino v mehurju. Vnetje ponavadi povzročijo bakterije, lahko pa tudi glivice, ki v mehur pridejo vzdolž sečnice.  V kolikor je vnetje mehurja prisotno že dalj časa potem je edino zdravilo za vnet mehur antibiotik, ki vam ga  predpiše zdravnik. Blažje oblike vnetij in vnetje v prvih parih dneh pa lahko preprečimo sami in sicer z alternativnimi naravnimi pripomočki, kot so različni čaji. Veliko pa k lajšanju oziroma k odpravi vnetja mehurja pripomorejo brusnice.

Prvo priporočilo je, da veliko piješ, saj samo tako lahko hitro odplakneš bakterije iz organizma. Priporočljivo je spiti okoli pol litra vode ali čaja na pol ure. Najbolje je piti čaj iz različnih zelišč, ki dokazano blagodejno vplivajo na vnetje mehurja. Poleg Ursi čaja so izredno učinkoviti tudi sokovi iz brusnice. Slednji naj bi preprečili pritrditev bakterij na sluznico sečil, s tem pa se prepreči širjenje razmnoževanja bakterij in posledično vnetje mehurja. Poleg soka iz brusnice, obstajajo tudi drugi izdelki iz brusnice, ki so prav tako učinkoviti. Sem spadajo, čaji iz brusnice, brusnični kompot, sušene brusnice, itd. Brusnice so zakladnica mineralov, vitaminov in ostalih prehranskih vlaknin. Brusnice vsebujejo ogromno vitamina C, A, B1, B2, B3 in K. Od mineralov so prisotni fosfor, natrij, magnezij, kaliji in kalcij.

V spletni trgovini Nature´s Finest lahko ujamete popuste in si kupite brusnice, sladkane z jabolčnim sokom. So 100 % ekološko pridelane, brez nasičenih maščob, sladkane z jabolčnim sokom in predstavljajo ogromen vir prehranskih vlaknin. S sladkanjem z brusnicami ne bodo zadovoljne le vaše brbončice, pač pa vam bo hvaležen tudi vaš mehur.

Preventivna skrb za zdravje naših sečil je ključna, hkrati pa niti ni tako zahtevna, poskrbeti moramo le, da spijemo zadostno količino vode čez dan in si občasno privoščite sladke brusnice za posladek.

 

Oznake: