Skoči na vsebino

Dehidracija psa je lahko huda težava

Dehidracija psa je lahko prav tako huda, kot je dehidracija pri ljudeh ali drugih živih bitjih. Dehidracija je lahko usodna, zato bodite pozorni, kako se soočate z njo. Kdaj je dehidracija psa resna oz. kdaj je potrebno ukrepati? Če vidite, da vaš pes ne pije dovolj vode, potem je najverjetneje nekaj narobe. V tem primeru vam svetujemo, da brez obotavljanja obiščite veterinarja, da vašega psa pregleda. Prav lahko se zgodi, da vzrok za dehidracijo vašega psa leži nekje drugje in v tem primeru bo seveda najbolje, da čimprej pričnete s terapijo, ki jo bo predpisal zdravnik.

Dehidracija psa je resna zadeva in nikoli je ne smete pustiti naključju. Vedno ukrepajte. Prav tako kot ljudje, so tudi psi kaj hitro v težavah, če ne zaužijejo zadostne količine vode. Voda je zelo pomembna za življenje vseh živih bitij, zato vedno poskrbite, da bo vaš pes imel na voljo zadostno količino vode. Še posebej v poletnih mesecih je prav, da poskrbite, da bo vaš pes imel na voljo zadostno količino vode, saj jo poleti potrebuje bistveno več, kot pa pozimi, ko zunaj temperature niso tako visoke.

Dehidracija psa se lahko zgodi tudi med potovanjem naokoli. Če se s psom odpravite na celodnevni izlet ali pa če greste na daljši sprehod, vedno poskrbite, da boste imeli s seboj zadostno količino vode tako za vas, kot tudi za psa. Za psa je dobro, da imate s seboj flaško, ki je narejena tako, da boste z njo lahko psu ponudili vodo na izjemno enostaven način. Kar nekaj je takšnih flašk danes na trgu v Sloveniji, zato verjamemo, da ne boste imeli večih težav pri nakupu le te. Kimli SHOP prodajalna je ena izmed takih, ki ponuja izjemno praktične, kot tudi izjemno priljubljene flaške za pse, zato vam svetujemo, da si pogledate njihovo ponudbo in si naročite flaško, ki bo za vašega psa najbolj primerna.