Skoči na vsebino

Poskrbite za svoj dimnik!

Vsak dom ima dimnik, ki pa je na svoj način zelo pomemben del opreme. Ta oprema potrebuje zelo veliko izkušenj in znanja, da ugotovimo kakšna oblika je najbolj primerna za nas. Dan danes je zelo popularen dimnik iz nerjaveče pločevine, včasih pa je bil zidani dimnik hit, vendar se moda iz leta v leto spreminja. Dobra izbira in montaža dimnikov vam je na voljo v podjetju Klemenc.

dimnik

 

Dimniki imajo kar nekaj značilnosti in posebnosti za katere ne veste. Ni važno kakšen dimnik izberete po zunanjem zgledu, saj je ta pomemben, oziroma skoraj najpomembnejši element vašega stanovanja, zato, ker zagotavlja osnovno varnost in je lahko ob nepravilnem vzdrževanju življenjsko pomemben. Tako, da, če ne mislimo menjati dimnika pred vsako kurilno sezono, potem je pomembno, da preverimo njegovo stanje, še posebej, če je dimnik že starejši. Ampak v takem primeru je dobro, da že razmišljamo o kakšnem novem dimniku, da si zagotovimo še boljšo varnost, saj so lahko plini, ki uhajajo v notranje prostore smrtno nevarni. Torej klasični dimniki niso tako zelo priporočljivi, pa še vžgejo se lahko, zato je popolna rešitev in dobra izbira inox dimnik, narejen iz nerjavečega jekla, ki ne prepušča plinov.

Kaj pa je inox dimnik? Inox dimnik je izdelan iz nerjavečega jekla, kot sem že povedala prej, in so dodatno izolirani po celotni dolžini, kar preprečuje rjavenje. Material iz katerega je izdelan, je prav tako zelo lahek in enostaven za montažo, uporabimo pa ga lahko že kar takoj, ko ga vgradimo v dom. Prav tako lahko pri inox dimniku dodate v notranje prostore kamin, če je to vaša želja, kar pri klasičnih žal ne moremo, ker ni prost dimnik. Še kar nekaj prednosti ima tale inox dimnik, več o dimnikih pa si lahko preberete na spletni strani podjetje Klemenc. Ne bo vam žal tudi, če izberete njihove storitve.

Oznake: