Skoči na vsebino

Fotoaparat Nikon

Fotoaparat Nikon je zelo priročna naprava. Fotoaparat Nikon zajame najlepše trenutke vašega življenja.

Z njim lahko fotografirate vaše potovanje, običajen vsakdanji sprehod z vašim hišnim ljubljenčkom, koncert, ali pa ga uporabljate za delo. Fotoaparat Nikon vstopa v nov segment in uvaja Z6 in Z7, prve kamere brez ogledal ( je digitalna).

Vendar Fotoaparat Nikon seveda ne želi zanemariti SLR.  Znamka Nikon predstavlja novo tehnologijo brezzrcalnega digitalnega fotografa Z7 in njegove manjše različice Nikon Z6. Združila naj bi prednosti vseh fotoaparatov DSLR  in brezkontaktnih sistemskih kamer. Nikonov sistem Z je trenutno zgrajen iz dveh brezzrcalnih kamer, ki so opreljene z novim bajonetom in pozicioniranjem na polprofesionalnem in strokovnem področju. Prostora za špekulacije je precej veliko, to pa dopušča oštevilčenje. Prihodnji Z-modeli bodo na voljo za tudi druge ciljne skupine. Fotoaparat Nikon ne bo opustil DSRL območja v korist drugih kamer. To je razložil Otto Gugler.

SLR-ji predstavljajo približno 60-odstotkov celotnega prihodka v zadnjem letu. To pa predstavlja 40 odstotkov sistemskih fotoaparatov, ta številka pa se bo še naprej višala in višala.

Fotoaparat Nikon ima tudi nov bajonet Z, za katerega je značilen povečan premer 55 milimetrov, za katerega bodo tudi ustvarili primerne oziroma ustrezne leče. Na trgu se tržijo trije objektivi in to je bil njihov prvi korak. Vsebuje visoko zmogljivost, standardni objektiv in še eden širokokotni objektiv.

Dodatni objektivi pa se še izdelujejo in so v pripravi za leto 2020. Adapter lahko uporabimo na vseh Z modelih pa tudi objektivih Nikkor z F-bajonetno povezavo. To fotografom omogoča široko izbiro leč.

Novi fotoaparat ima tudi notranje vrednote. Vsebuje nov senzor CMOS, ki predstavlja celotni ovir za format Nikon FX. Ima tudi samodejno  ostrenje poleg zaznavanja faz v ravnini senzorja. Z6 ima 24,5 milijona slikovnih pik, ki tudi pokriva širok spekter občutljivosti ISO 100-51200. Ohišje obeh kamer je zaščiteno. Oba modela imata tudi stabilizator slike. Nikon ima največjo človeško kamero na svetu.