Skoči na vsebino

Gin Beefeater eden najboljših ginov na svetu

Gin Beefeater

Poznate gin, v zadnjem času ponovno zelo priljubljeno pijačo? Gin Beefeater je klasični londonski suhi gin, izvira iz poznega 19. stoletja, ko je njegov ustanovitelj James Burrough leta 1863 kupil destilarno Chelsea. Blagovna znamka Beefeater je postala priljubljena pozneje. Ko je takratni lastnik Whitbread leta 2005 prodal gin Beefeater svetovni družbi za proizvodnjo žganih pijač Pernod Ricard, se je položaj Beefeaterja kot ene najboljših blagovnih znamk gina na svetu utrdil. Od takrat se je preoblikovala, da bi pritegnila mlajšo populacijo pivcev, tako da je spremenila embalažo steklenic, bolj poudarila trajnostne pobude ter uvedla aromatizirane pijače in pijače z manj alkohola, da bi sledila povpraševanju potrošnikov.

Iz kje pa izhaja ime Beefeater?

Prvi “Beefeaterji” so bili osebni stražarji Henrika VII.; tako so jih poimenovali, ker so smeli s kraljeve mize zaužiti toliko govedine, kolikor so želeli. Henrik VIII. je ukazal, da jih nekaj ostane in stalno varuje londonski stolp.
Čeprav še vedno opravljajo slovesne naloge, kot sta vsakodnevno odklepanje in zaklepanje stolpa med obredom ključev, danes stražarji, pogosto znani kot “Beefeaterji”, varujejo obiskovalce.

Gin Beefeater in njegovi okusi

Med široko paleto izdelkov izstopa Beefeater, ki je v letu 2018 predstavil aromatizirane gine: Beefeater Pink Gin poleg osnovne formule suhega gina vsebuje tudi naravni okus jagode, Beefeater Blood Orange Gin pa je proizveden z lupino seviljske pomaranče (in okusom krvave pomaranče). Etiketo lahko razumemo kot poklon enemu od prvih receptov ustanovitelja Jamesa Burrougha za pomarančni gin, ki ga je pripravil leta 1876 z uporabo različnih pomaranč z londonske tržnice Covent Garden, čeprav so bile pomaranče za ta izraz nabrane v Španiji.

Beefeater si prizadeva za zmanjšanje plastike in večjo reciklažo

Beefeater je januarja 2021 razglasil, da bo podprl trajnostne pobude, začeli so z embalažo. Steklenica ima povsem novo obliko in je v celoti izdelana iz recikliranega stekla. Kovinski pokrovček, uporabljen v novi zasnovi, nadomešča plastični pokrovček, ki se trenutno uporablja. Nalepka iz PVC na pokrovčku pa je bila zamenjana z papirnato.

V prvih nekaj mesecih po izidu, so Beefeaterjeve okoljske pobude preprečile uporabo 410 ton plastike ali enakovredno 17 milijonom plastičnih plastenk za vodo.

Gin Beefeater ima zelo bogato in pestro zgodovino. Tako cenjen pa je tudi zaradi njegove dostopnosti in njegove cene.