Skoči na vsebino

Ginekolog varuje zdravje ženskega reproduktivnega sistema

Ginekolog

Za ohranjanje zdravja vsake posameznice in celovito skrb za ženski reproduktivni sistem so ključni redni obiski ginekologa. Klinika Omnia se posveča izvajanju preventivnih in kurativnih specialističnih ginekoloških pregledov, pregledov nosečnic, ultrazvoka ter nudenju strokovnega svetovanja, ki jih izvaja ginekolog.

Ginekologija se izkaže kot eno redkih področij medicine, kjer preprosti in redni pregledi omogočajo učinkovito odkrivanje morebitnih zdravstvenih sprememb. V kliniki Omnia se zavezujejo k rednim preventivnim in kurativnim pregledom, ki omogočajo pravočasno ukrepanje in ohranjanje reproduktivnega zdravja žensk. Ginekolog v tem primeru izvaja zdravstveno varstvo žensk na primarnem nivoju, ki zajema vse starostne skupine.

Ginekolog

Odgovornost in zavzetost za žensko zdravje

Ginekolog se zavezuje k odgovorni in zavzeti skrbi za žensko zdravje. Ginekolog izvaja pregled nosečnic, ultrazvok ter nudi specializirano svetovanje, vse s ciljem ohranjanja in izboljšanja zdravja žensk v vseh življenjskih obdobjih. Celostna ginekološka obravnava v kliniki Omnia je usmerjena k trajnemu zdravju žensk, z nudenjem strokovne pomoči ter zagotavljanjem prijetne izkušnje v kliničnem okolju.

Udobje v kliniki Omnia

Ginekolog v kliniki Omnia ne izvaja samo zdravstvenih postopkov, temveč obenem pri preiskavah doživite tudi izkušnjo udobja in sprostitve. Svetel in navdihujoč ambient, urejen v skladu z najvišjimi standardi estetike, pomaga ustvariti prijetno okolje za paciente. Sprejemnica in ordinacija sta zasnovani tako, da posameznici omogočata, da si v intenzivnem dnevu vzamejo trenutek zase in se počutijo sproščeno ter podprto.

Od preventive do estetike

V želji po zagotavljanju celovite obravnave telesa, ki vključuje tako zdravstveni vidik kot tudi estetiko, je na voljo širok spekter ginekoloških storitev. Pacientke zdaj lahko opravijo različne ginekološke preglede, vključno z ultrazvočnimi pregledi žensk, nosečnic, specializiranimi ginekološkimi pregledi ter preventivnimi odvzemi PAP brisov in pregledi dojk.

V Kliniki Omnia se posvečajo tudi estetskemu vidiku ginekološke nege. Ponujajo napredne estetske posege, kot so pomlajevanje nožnice z laserjem, lasersko zdravljenje stresne inkontinence ter labioplastika. Z združitvijo medicinske strokovnosti in estetskega zavedanja ciljajo na celostno dobro počutje svojih pacientk.

Pomen ženske lepote

Ženska lepota je skozi zgodovino odražala pomemben del človeštva. Če smo nekoč ideal ženske spoznavali skozi umetnost, danes naletimo na popolne podobe žensk na vsakem koraku. Čeprav estetske korekcije obraza niso več tabu, se pri intimnih delih ženskega telesa še vedno srečujemo z določenimi zadržki.

Kljub zadržkom narašča zanimanje za estetsko ginekologijo, saj dobro počutje posameznice tesno povezujemo s pozitivno interpretacijo njenega zunanjega videza in nemoteno funkcijo med spolnostjo. Za kvalitetno spolnost je ključno, da se ženska dobro počuti v svoji koži, kar odpira vrata estetski ginekologiji. Poleg estetskih popravkov, ki pozitivno vplivajo na samozavest in izboljšanje videza spolnih organov, estetski ginekološki posegi tudi izboljšujejo funkcijo spolnih organov, dvigujejo kvaliteto življenja ter omogočajo boljše doživljanje spolnosti.

Napredni estetski posegi z laserjem

Z najnovejšimi in manj invazivnimi posegi z laserjem se izvajajo postopki, kot je pomlajevanje nožnice in zdravljenje stresne inkontinence. Lasersko pomlajevanje nožnice omogoča intenzivnejše doživljanje spolnosti, medtem ko zdravljenje stresne inkontinence olajša vsakdanje aktivnosti, kot so hoja po stopnicah, kihanje, kašljanje, tek in smeh, brez skrbi pred uhajanjem urina.

Labioplastika za izboljšanje kvalitete življenja

Izvajajo tudi labioplastiko, manjši kirurški poseg, ki omogoča odstranitev ali preoblikovanje delov malih sramnih ustnic. Te se lahko zaradi različnih dejavnikov povečajo do te mere, da postanejo moteče, ko gledajo izpod velikih sramnih ustnic. Ženske s povečanimi malimi sramnimi ustnicami doživljajo nelagodje, zmanjšano samozavest na intimnem področju ter vsakodnevne težave, kot so drgnjenje, draženje, vneta koža in bolečine. Labioplastika se izkaže kot najboljša rešitev za temeljito izboljšanje vsakdana in povrnitev udobja.

Oznake: