Skoči na vsebino

Golte pohodne poti so primerne tako za otroke kot za starejše

Golte pohodne poti

Pristen gorski zrak, prijazni domačini, kraške jame, Alpski svet, številne pohodne poti … Vse to in še veliko več vam ponuja idilična planota Golte, ki se nahaja nedaleč od Mozirja. Tu boste našli oazo miru in dobrega počutja, pljuča si boste napolnili s svežim zrakom, odmislili boste vse skrbi in se naužili prečudovitih razgledov. Povabite prijatelje ali družino na vikend izlet v Savinjsko dolino in skupaj ustvarite nepozabne spomine.

Sprehod in zanimiva doživetja v enem kosu

Med raziskovanjem lepoten in biserov, ki jih ponuja Golte, se lahko ustavite še ob številnih zanimivih atrakcijah, kot na primer jama Ledenica, Alpski vrt, jezero Trije ploti s kočo, kjer se boste lahko osvežili in napolnili lačne želodčke, ves čas pohajkovanja pa vam bodo družbo delale tudi nekatere živali, predvsem krave in konji, ki se prosto pasejo po planoti. Ne pozabite na ustrezno obutev, hrano in pijačo ter seveda na telefon ali fotoaparat, da boste posneli kakšno osupljivo sliko in jo poslali prijateljem.

Golte pohodne poti

Med raziskovanjem lepoten in biserov, ki jih ponuja Golte, se lahko ustavite še ob številnih zanimivih atrakcijah.

Katero pohodno pot izbrati?

Ker najbrž vsi še niste bili na Golteh in ker vemo, da se je včasih težko odpraviti na pohod, če ne poznamo poti, vam bomo v nadaljevanju na kratko opisali nekaj najbolj priljubljenih pohodnih poti na Golteh po katerih se lahko podate tudi vi. Golte pohodne poti so različno zahtevne in dolge, zato je dobro prej preveriti, katera pot bi bila najprimernejša za vašo skupino. Golte pohodne poti so primerne tudi za sprehod s hišnimi ljubljenčki.

Golte pohodne poti so lepo urejene in označene, med bolj priljubljenimi pa je zagotovo Zajčkova pot, ki je ena izmed lažjih in manj zahtevnih poti in je zato primerna tudi za najmlajše. Izhodiščna točka poti je hotel Golte, ki se nahaja v neposredni bližini apartmajev Golte, za popestritev pa vam priporočamo, da pot začnete s panoramsko vožnjo z najdaljšo nihalko v Evropi iz katere boste imeli čudovit razgled na Savinjsko dolino. Glavna postojanka Zajčkove poti je koča Trije ploti ob jezeru, kjer si lahko odpočijete in se okrepčate. Ob jezeru si lahko tudi pogrnete odejo in malo poležite ali si naredite prijeten piknik. Ko se vračate proti hotelu, se sprehodite mimo Alpskega vrta, kjer vas bo prevzel vonj raznoraznih cvetlic, zelišč in drugih značilnih alpskih rastlin.

Golte pohodne poti

Golte pohodne poti so lepo urejene in označene.

Če se želite podati na malo daljšo in zahtevnejšo turo, potem vam priporočamo Pot divjega petelina ali Pot po Golteh. Tudi ta pot se začne pri hotelu Golte. Na poti se boste lahko ustavili pri različnih zanimivostih, kot je na primer spomenik NOB, Mozirska koča, jama Ledenica itd. ali pa boste le uživali v prečudovitih razgledih – ne pozabite se ustaviti na razgledni točki Medvedjek, od koder boste lahko opazovali razsežnost in mogočnost Kamniško-Savinjskih Alp.

Še nekoliko daljša je pot na Boskovec, ki ima izhodišče pri spodnji postaji nihalke. Tudi na tej poti se lahko ustavite ob številnih zanimivostih in postojankah ter uživate v čudoviti naravi in okolici. Vse Golte pohodne poti so med seboj tako ali drugače prepletene oziroma povezane, zato si lahko svoj pohod poljubno organizirate in izbirate, kateri del poti se vam zdi bolj zanimiv. Tekom pohoda vas bodo spremljale krave in konji, ki se tam nahajajo predvsem v poletnih mesecih, prijazni domačini in oskrbniki v kočah pa bodo poskrbeli, da se boste počutili dobrodošli in sproščeni.

Golte pohodne poti so le ena od številnih možnosti, ki jih ponujajo Golte. Na pohode se lahko podate v vseh letnih časih, seveda pa morate paziti na vremenske razmere in primerno obutev. Pozimi lahko na Golteh tudi smučate ali pa se preizkusite v kateri izmed drugih dejavnosti, ki jih nudi ta idilična planota. Ne odlašajte in se še leto podajte na raziskovanje in potepanje po še nevidenih čudesih naše prelepe dežele.