Skoči na vsebino

Gozdarska prikolica – nepogrešljiv dodatek za gozdarje

Gozdarska prikolica

Če se ukvarjate z gozdarstvom, ali pa zgolj opravljate delo v gozdu za domačo rabo, je gozdarska prikolica – več informacij in ponudba ob kliku na povezavo – nepogrešljiv pripomoček. V nadaljevanju preberite, zakaj bi morala biti gozdarska prikolica del vaše opreme. Ne glede na to, ali se ukvarjate s sečnjo profesionalno ali zgolj občasno izbira prave gozdarske prikolice ključnega pomena. Čeprav obstajajo druge vrste prikolic, kot so traktorske, avtomobilske ali gradbene, je gozdarska prikolica zasnovane posebej za učinkovito delo v gozdu. Njihova funkcionalnost, nosilnost ter vsestranskost jih naredijo idealne za profesionalno in neprofesionalno rabo.

Raznolike gozdarske prikolice

Gozdarska prikolica je oblikovana posebej za delo v gozdu in zagotavlja optimalno funkcionalnost in nosilnost. Poleg tega so cenovno dostopne, kar še dodatno pripomore k njihovi privlačnosti. Ko pa se odločate, katere gozdarske prikolice izbrati, je na voljo vrsta možnosti, ki ustrezajo različnim potrebam in proračunom. Poznamo več vrst gozdarskih prikolic in polprikolic, pri čemer se razlikujejo predvsem po namenu uporabe in proizvajalcu. Med vodilnimi proizvajalci se izpostavlja Palms, ki slovi po tehnično dovršenih gozdarskih prikolicah. Njihove prikolice odlikuje visoka nosilnost, okretnost, masiven okvir, hidravlično krmiljenje ter prilagodljivost za raznolike terene. Ponujajo paleto modelov, ki zadovoljijo potrebe tako manjših kot tudi profesionalnih gozdarjev.

Gozdarska prikolica

Palms se izkaže kot mojster na področju gozdarskih prikolic, ki zadovoljujejo visoke standarde. Z razponom nosilnosti med šest in petnajst tonami se prilagajajo različnim zahtevam gozdarjev. Njihova ponudba vključuje tudi prikolice z dvigalom, ki zagotavljajo vsestransko uporabnost. Od manjših modelov, kot sta Palms 6S in Palms 8S, do največjih in najmočnejših, ponuja Palms širok izbor, ki zadovolji potrebe vseh gozdarjev.

Vsestranskost in robustnost

Najmanjši v ponudbi, Palms 6S in Palms 8S, sta odlični izbiri za gozdarje z manjšimi traktorji. Kljub svoji kompaktnosti sta dovolj močni in robustni, da se spoprimeta s številnimi izzivi v gozdu. Pohvalita se lahko s tandemskim podvozjem oz. masivnim enocevnim okvirjem, hidravličnimi zavorami in tandemskimi kolesi, kar omogoča prevoz različno dolgih hlodov.

Prikolici Palms 9S in Palms 11S

Palms 9S in Palms 11S sta odlična izbira za lastnike srednje velikih traktorjev, ki želijo optimalno razmerje med težo in zmogljivostjo gozdarske prikolice. Opremljeni sta z močnimi 15-colskimi kolesi, okretni, zmogljivi, pri čemer prva ponuja nosilnost 9,5 ton, druga pa 11 ton. Palms 11S se lahko pohvali tudi z veliko nakladalno površino ter funkcionalnim enogrednim okvirom, kar zadovolji širok krog uporabnikov.

Prikolice Palms za bolj zahtevne uporabnike

Za tiste, ki imajo bolj zahtevne potrebe, so na voljo gozdarske prikolice serije D, kot so Palms 10D, 12D, 13D, 14D in 15D. Prikolica Palms 10D s nosilnostjo 10 ton in dvocevnim fiksnim okvirom je primerna za različne traktorje. Izstopa pa predvsem Palms 12D, ki je profesionalna gozdarska prikolica s 12-tonsko nosilnostjo, priljubljena zaradi svoje trpežnosti in možnosti nadgradnje z dvigalom ter drugimi pripomočki za gozd. Je izjemno vsestranska, primerna za prevoz različnih tovorov, vključno s silažnimi bali, dolgimi drvi in sekanci.