Skoči na vsebino

Kako hodulja pomaga ljudem biti bolj mobilni?

Na kaj pomislite ob besedi hodulja? To je nekaj, kar hodi. Dejansko je tako. Hodulja je narejena za odrasle ljudi lai za otroke, ki ne morejo tati dobro na svoji nogah in imajo probleme z ravnotežjem. Hodulja je največkrat na štirih nogah, ki so lahko fiksne, lai pa imata sprednji logi koleščka za lažje premikanje. Katero izbrati je odvisno od tega, kakšno ravnotežje ima človek, ki bo hoduljo uporabljal in pa pamet, da se ne zapelje naprej in pade zaradi zdrsa koles. Kakšne hodulje imajo na razpolago si oglejte na tej povezavi www.blaginja.si/kategorija/pripomocki-za-gibanje/hodulje/, kjer tudi izveste, ali ste upravičeni do subvencije in kakšne. Na razpolago imate navadne hodulje lai posebne, take, ki so narejen za to, da lažje človek ustane ali se usede. Nekatere ponujajo tudi sedež, da si odpočijete med hojo, če se preveč utrudite in se lahko usedete sredi pločnika ali trgovine.

hodulja

Klasična ali posebna hodulja vam bo pomagala, da boste lahko bolj mobilni in boste lahko sami tudi prišli do krajev, ki si jih želite obiskati. Brez nje običajno taki ljudje ne morejo nikamor. Zakaj bi se omejevali, če je rešitev na dlani in pri roki. Hodulje so poceni glede na to, kako vam lahko olajšajo vaše življenje  vsak d an. Tudi za po stanovanju je hodulja res uporabna, da vam kam ne spodrsne in si kaj ne dolomite, ker je to zelo nevarno, če imate težave s kostmi na primer. Še posebej je to nevarno za ljudi, ki so starejši in imajo osteoporozo.

Da bi bila hodulja res primerna, je najbolje, da jo tisti, ki jo bo uporabljal, tudi preizkusi v medicinskem centru. Samo ta človek bo vedel, kaj točno mu ustreza in kaj bi bilo zanj najbolje. Drug se o tem ne morejo odločiti, čeprav bi mu še tako radi pomagali. Zato pojdite tja skupaj.

Oznake: