Skoči na vsebino

Industrijski sesalnik je narejen za večje delavnice in obrate

industrijski sesalnik

Industrijski sesalnik je nujna oprema v vsakem podjetju ali delavnici, saj je nekako potrebno počistiti vso nesnago in umazanijo, ki se nabere med delom. Pregled kvalitetne ponudbe industrijskih sesalnikov boste našli na različnih spletnih straneh pooblaščenih prodajalcev.

Umazanija je nekaj, čemur se pač ne da izogniti – le pomislite na svoja stanovanja ali hiše: vsak dan lahko pometate, sesate, brišete tla in prah, a umazanija se bo že naslednji dan spet pojavila. Še večje probleme s čistočo stanovanja imajo ljudje, ki imajo hišne ljubljenčke v hiši ali pa imajo majhne otroke – le kako otroku preprečiti, da bi po tleh raztresel vrečko piškotov ali polil kozarec soka in naj mu še tolikokrat poveste, da se mora sezuti, preden stopi v hišo, ga boste še vedno videli, kako bo z blatnimi in mokrimo čevlji veselo tekal po hiši. Da ne omenjamo nereda po otroški zabavi, ki sto jo gostili v hiši – pospravljate lahko dva dni!

Prav tako, kot v stanovanjih in lastniških hišah, se z umazanijo soočajo v velikih podjetjih in delavnicah. Umazanija je tu malce drugačna, npr. v lesarski delavnici največ umazanije predstavljajo odpadli koščki lesa ali pa lesni prah, ki nastane ob žaganju ali brušenju. Industrijski sesalnik je ustvarjen ravno za takšne primere, saj ima večjo kapaciteto, večjo moč in predvsem je narejen tako, da lahko posesa tovrstno umazanijo – z običajnim sesalnikom namreč lesa ne bi mogli posesati, saj bi se sesalec prej ali slej zamašil. Tudi dolžina kabla je pri industrijskem sesalniku bistveno daljša kot pri navadnih sesalnikih, kar je logično, saj so delavnice dosti večje kot pa naša stanovanja.

Industrijski sesalnik lahko posesa vse vrste umazanije, ki nastane pri delu – od cementa in ometnega prahu, do azbesta, pepela, potencialno nevarne snovi v farmacevtskih podjetjih in podobno. Tudi tla v avtomobilski, kovinski ali strojni industriji lahko posesate z industrijskim sesalnikom.