Skoči na vsebino

Inkubator laboratorijska oprema

inkubator

Vsak laboratorij potrebuje inkubator. Lahko rečemo, da je inkubator “doma” povsod v svetu raziskav. Uporablja se predvsem v medicini, farmaciji in analitiki živil kot tudi živalski kemiji. Inkubatorji so zelo občutljivi in izjemno natančni. V laboratoriju je inkubator idealen za čisto vse naloge pri temperaturah, ki segajo tudi do visokih +80°C. Še posebej pa so idealni za inkubacijo živih kultur pri +37°C. Zaradi svoje precizne tehnologije nadzora, so pri inkubatorju kritične prekoračitve temperatur izključene, tako je polnitev ogrevana izjemno previdno. Inkubator ima velike grelne površine, te elementi so integrirani v štirih notranjih straneh komore, ki zagotavljajo natančno in homogeno uravnavanje temperature.

Imamo osem modelnih velikosti inkubatorje od 32 l do 749 l. Delijo se na dva zmogljivostna razreda. Prvi razred je osnovni, ta ima enojni display. Drugi razred plus pa ima dvojni display. Oba vsebujeta enostavno upravljane preko barvnega TFT zaslona na dotik in enega gumba. Zmogljivostni razred plus vsebuje tudi aktivacijo procesa sterilizacije preko upravljalnega displaya. Oba razreda osnovni in plus pa imata na voljo nastavljiv ventilator, ki zagotavlja optimalno kroženje zraka v inkubatorju, tudi ko je komora povsem polna. Inkubator ima lahko naravno ali prisilno kroženje zraka. Grelne površine inkubatorja vsebujejo naravno in prisilno kroženje zraka, lahko notranji ventilator popolnoma izključimo v primerih, če delamo z občutljivimi vzorcih in vzorcih, ki nikakor ne smejo biti izpostavljeni vrtinčenju zraka. Za zaščito in dober pregled ima inkubator tudi dvojna vrata torej ima notranja vrata steklena, nato pa ima še zunanja vrata, ki so izdelana iz nerjavečega jekla.

Inkubatorji imajo ogromno možnost programiranja in dokumentiranja z uporabo vgrajenih komunikacijskih vmesnikov kot ethernet in usb. Ima tudi integriran pomnilnik in programsko opremo AtmoCONTROL.-

Za nabavo inkubatorja so zelo vredu Celab saj imajo več kot 65 let stalnega razvoja, kot tudi številne povratne informacije iz praktičnih izkušenj uporabnikov. Imajo tudi 3 letno garancijo z možnostjo podaljšanja za 1 leto, če deli niso obrabni.

Oznake: