Skoči na vsebino

Naravni kamen za oblaganje lahko vašo hišo spremeni v sanjski dom

kamen za oblaganje

Kdor pri opremi svojega doma prisega na naravne materiale, se zagotovo ne bi branil nečesa takšnega, kot je izjemno estetski kamen za oblaganje. Gre za kamen, ki je namenjen dekoraciji določenega prostora v objektu ali pa delu zunanjosti. Z njegovo pomočjo vsak prostor pridobi nek prav poseben, rustikalni pridih, ki spominja na stare čase, hkrati pa daje svežino, eleganco in neponovljivo unikatnost. Dobro izbran kamen za oblaganje lahko vaš dom spremeni v prostor, kamor se boste vsak dan radi vračali, z njim pa se boste pohvalili tudi sosedom, prijateljem in drugim gostom.

Pestra izbira dekorativnega kamna za oblaganje

Če morda razmišljate o tem, da bi del svojega doma popestrili s kamnom za oblaganje, svetujemo kar dober premislek. Takšen kamen se namreč najpogosteje oblaga na kakšno steno ali del nje, pa recimo okoli kamina, pulta ali kakšnega drugega elementa v hiši oziroma stanovanju. Če bi kamen za oblaganje raje uporabili zunaj, pa se to največkrat naredi pri zaključku fasad, na kakšnem balkonu ali terasi, pri lepšanju ograj, podpornih zidov, stebrov in še kje.

kamen za oblaganje

Ko se boste podali v lov za dekorativnim kamnom, s pomočjo katerega boste okrasili svoj dom, je dobro vedeti, kaj vse sploh lahko dobite. Izbira na trgu je zares široka, kamnov pa toliko, kot je različnih ljudi oziroma okusov. Izberite takšnega, ki se bo najbolje podal v prostor, kamor ga želite umestiti. To pomeni, da se mora ujemati s preostalo opremo (pohištvo, talna obloga, barve v prostoru), seveda pa lahko, če želite biti še posebej drzni, izberete tudi kakšnega zares izstopajočega. Ko veste, kje bi kamen za oblaganje uporabili, in, kakšnega približno si želite, je na vrsti konkretna izbira. Izbirate pa lahko med različnimi kamni, barvami in vzorci, debelinami, oblikami in splošnimi dimenzijami kamna, ki je primeren za oblaganje. Morda boste še največ pozornosti namenili barvni kombinaciji, ki lahko na koncu ustvari res tisti najboljši učinek.

Naj vam pri oblaganju pomagajo strokovnjaki

Tako, kamen za oblaganje je izbran, zdaj je na vrsti še namestitev oziroma konkretno oblaganje. Če se ne ukvarjate s keramičarstvom oziroma s stenskimi oblogami, je vsekakor dobrodošlo, da na pomoč pokličete prave strokovnjake. Ti bodo točno vedeli, kako podlago pripraviti na polaganje dekorativnega kamna, uporabili bodo najboljše postopke in vrhunske materiale z dolgo življenjsko dobo. Če želite, da vas kamen doma razveseljuje še dolga leta, potem boste to delo prepustili najboljšim. Pri podjetju Keramičarstvo Aleja Stil vas bodo navdušili s svojimi izkušnjami, znanji in strokovnim pristopom. Zaupajte jim svoj projekt, oni pa vam ga bodo z največjim veseljem pomagali uresničiti.