Skoči na vsebino

Kolagen za sklepe

Ko slišite besedo kolagen na kaj najprej pomislite? Večinoma vsi pomislimo na kožo, saj včasih ugotovimo, da je naša koža drugačna in da ga imamo v koži. Ampak ni samo v naši koži, imamo ga tudi v kosteh oziroma v sklepih. Kolagen za sklepe je zelo pomemben, saj nekako drži naše kosti skupaj.

sklep

Kolagen je zelo pomemben za naše telo, saj ga telo nujno potrebuje, nahaja se v vseh vezivnih tkivih in , kot sem že omenila drži naše telo skupaj. Ni samo v naši koži, tudi v kosteh, hrustancu in v kitah ga imamo, najbolj pa je pomemben v hrustancu. Bolj, ko se človek stara ima manj kolagena v telesu, nekako ga ne more več telo samo proizvajati. Telo nam to pokaže tako, da prihaja do oteženega dihanja, zato je dobro, da ga začnemo takrat sami v telo uvajat. Najprej se moramo dobro o tem pozanimati, če ne vprašat kakšnega strokovnjaka ali zdravnika, kako pravilno vnašat kolagen v naše telo, da spet okrepimo sklepe in da gibanje ni več boleče.

To je, kot en protein za naše telo, da naše telo učinkovito deluje. Mogoče si lažje predstavljate, kot eno lepilo deluje, kot elastika, da se lahko gibamo. Če hočemo bit zdravi, moramo poskrbeti za zadostno količino kolagena v našem telesu. Lahko ga najdemo tudi v prehranskih dopolnilih, ampak pri uživanju ne smemo pretiravat. Za kožo, lase, nohte, organe in kosti ga lahko najdete v ribah ter tudi v svinjini in govedini. Za dobro delovanje sklepov, ki je ključnega pomena, ga najdemo v perutnini in v govedini hrustanca. V koži govedine je pomemben za elastičnost naših tkiv. Sedaj si lahko po tem predstavljate, da ga dobimo z našo prehrano v naše telo dovolj, seveda če se pravilno prehranjujemo. Če vidite, da so vaši sklepi š prožni in zdravi, ga ne rabite dodatno dodajat v vaše telo. Ko pa boste prišli v starejša leta pa boste videli razliko in se pozanimajte, da boste kolagen dodali v vašo prehrano.

Oznake: