Skoči na vsebino

Zakaj vse so lahko uporabni konferenčni stoli

Konferenčni stoli so v primerjavi s pisarniškimi nekoliko enostavneje zasnovani. Niso namreč namenjeni dolgotrajnemu sedenju za računalnikom. Uporabljajo se predvsem za sedenje v čakalnicah, v sejnih sobah, predavalnicah, konferenčnih dvoranah, poslovnih prostorih, ne nazadnje tudi v šolah. Najpogosteje pa so namenjeni sestankovanju z zaposlenimi oziroma uslužbenci, strankami, poslovnimi partnerji ter gosti na sploh.

Kljub temu da konferenčni stoli niso namenjeni večurnemu sedenju, pa je ravno tako pomembno, da uporabniku predstavljajo dovolj veliko mero udobja ter prijetnega počutja. Zagotavljati morajo torej optimalno držo. Pomembno je še, da so dovolj preprosti pa tudi trpežni. Zdržati morajo vsakodnevne obremenitve, na primer pogosto premikanje po prostoru.

 

konferenčni-stoli

Različne vrste konferenčnih stolov

Konferenčni stoli so lahko najrazličnejših vrst. Na voljo so na primer tapecirani, delno tapecirani, leseni, plastični, s kovinskim ogrodjem. Pri naročanju takšnih stolov po meri lahko sami izberete na primer tip in barvno blaga. Vsekakor so vam na razpolago še druge številne prilagoditve.

Najpogosteje se kupci odločajo za klasične štirinožne modele z nekoliko bolj kakovostnim ogrodjem iz kovine ter dobro oblazinjenim pohištvom. Če pa kupec v prostor s pomočjo takšnega stola želi vnesti nekoliko več modernega sloga, so še posebej dobrodošli na primer konferenčni stoli, ki imajo nekoliko bolj zanimiva podnožja ter sedišča. Lahko so oblečeni v kakovostno vrsto usnja. Takšni modeli ne ponujajo samo privlačnejšega izgleda, temveč tudi nekoliko večjo mero udobja pri sedenju. Je pa res, da zavzamejo nekoliko več prostora.

Konferenčni stoli z opirali za komolce

Če pri izbiri konferenčnih stolov prisegate zlasti na udobje, so odlična izbira takšni z možnostjo opiral za komolce. Nekateri stoli so opremljeni tudi s preprostimi naslonjali iz PVC. Zanje velja, da še posebej učinkovito razbremenijo zgornji del trupa. Zlasti so primerni za sejne sobe, kjer se neredko odvijajo nekoliko daljši sestanki. Prav tako so odlična izbira za predavalnice, kjer slušatelji sedijo dlje časa.

Konferenčne stole pa se lahko opremi tudi z dodano preklopljivo poličko, ki je zlasti namenjena pisanju. Takšen dodatek zelo prav pride pri opremi, ki je namenjena predavalnicam, šolam oziroma prostorom, kjer si prisotne osebe pogosto želijo tudi kaj zapisati.

Konferenčni stoli na kolesih

Za nakup oziroma uporabo so zelo mamljiva izbira tudi konferenčni stoli na kolesih. Po svoji zasnovi takšna vrsta konferenčnega stola močno spominja na pisarniški stol. Prav tako ponujajo zelo podoben nivo udobja. Njihova glavna prednost pa je ta, da jih lahko na izjemno preprost način odpeljete iz enega v drug prostor. Prav tako jih lahko zlahka premikate po samem prostoru. Razporeditev stolov po potrebi tako poteka veliko lažje pa tudi hitreje.