Skoči na vsebino

Kje dobiti kvalitetne vezane plošče?

V Sloveniji lahko najdete več podjetij, ki izdelujejo kvalitetne vezane plošče. Te plošče so izdelane iz več slojev med seboj lepljenih furnirjev, ki jih lahko uporabljate za veliko namenov.

Eno najboljših podjetij za pridobivanje kvalitetnih vezanih plošč je podjetje Valles.  To podjetje je uvoznik za kvalitetne vezane plošče. Na razpolago imajo veliko vezanih plošč, ki so lahko različnih debelin in dimenzij, so primerne za uporabo v konstrukciji, za pohištvene namene ter za nadgradnjo tovornih vozil. Po načrtih kupca lahko s CNC strojem plošče tudi razrežejo, dobite pa jih preko naročila ali pa iz skladišča. Različna kombinacija oz. sestava dreves za izdelavo kvalitetne plošče, pomeni tudi drug namen uporabe. Katere so primerne za vas, je pa odvisno od tega, za kaj jih mislite uporabiti. Bolj kvalitetne vezane plošče se uporabljajo v industriji pohištva, za igrala, dele glasbenih inštrumentov, naslonov od stolov, sedeže in za drugo notranjo opremo. Plošče malo slabše kvalitete pa se uporabljajo za izdelavo konstrukcijskih elementov. Delijo se v štiri programe, glede na namen uporabe. Te so plošče za transportni program, te imajo nizko specifično težo, potem so vezane plošče za pohištveni program, pri njih se večinoma uporablja les breze in bukve, plošče za ladijski program, te so vodoodporne ter plošče za gradbeni program, ki se uporabljajo za gradnjo.

Vezane plošče

Vezane plošče na trgu dobite v različnih barvah, te pa so predvsem odvisne iz katerega lesa so plošče narejene. Svetujemo vam, da kupite plošče v takšni barvi, da se bo lepo ujemalo z elementi, ki jih imate v prostoru, saj bo tako vaš prostor malo lepši. Vprašajte se ali so vezane plošče nekaj, kar hočete in če je odgovor da, potem vam priporočamo, da si najdete dobrega prodajalca, ki vam lahko priskrbi kvalitetne plošče po vaši želji, po ugodnih cenah ter dobre kvalitete.