Skoči na vsebino

Moderen plinski štedilnik

Ste še vedno najbolj navajeni kuhati na plinskem štedilniku? Vam steklokeramični štedilniki ne ustrezajo? Potem pa si kupite nov moderen plinski štedilnik

Vsi se strinjamo, da je štedilnik najbolj potreben element v kuhinji. Plinski štedilniki so od nekdaj bili najbolj popularna vrsta štedilnikov. Sedaj jih poskušajo zamenjati indukcije, vendar je nekaterim ljudem najbolj všeč plinski, ker je enostaven za uporabo. Je res, da se električen štedilnik segreje hitreje, vendar se pa plinski štedilnik da hitreje regulirati in veliko je odvisno od tega, na kakšen štedilniku smo se vzgojili kuhati.

Dan danes so plinski štedilniki precej moderni in majo estetski dizajn. En razlog, zakaj kupiti nov štedilnik na plin je te, da ga je enostavno očistiti. Če pogledamo za nekaj časa nazaj, kako je bilo težko očistiti štedilnik. Sedaj so štedilniki narejeni iz materialov, katere je enostavno očistiti. Štedilnike je priporočljivo po vsaki kuhi le obrisati s krpo in tako boste polepšali izgled štedilnika in povečali življenjsko dobo štedilnika. Pod štedilnikom se ponavadi nahaja še pečica, katero je tudi preprosto očistiti. Sodobne pečice imajo danes že funkcijo, da se po kuhanju v njej prižge ventilator, tako da se pečica hitreje ohladi. Postavke na plinskih štedilnikih se da tudi odstraniti, saj tako lažje očistimo površino štedilnika. Redno vzdrževanje štedilnika poveča njegovo življenjsko dobo. Še nekaj napotkov za menjanje plina. Vsakič ko zamenjamo plinsko bombo, zamenjajmo tudi gumico na ventilu. Zakaj? predstavljajte si, da je gumica že malo izrabljena in dobro ne tesni. Tako bo plin uhajal ven in če ga ne bomo zaznali in ukrepali, lahko pride do požara ali pa celo eksplozije. Priporočljivo je tudi dati malo pene od čistila za posodo na ventil, in če vidimo, da se delajo mehurčki, pomeni da pušča plin.

Je pa plinski štedilnik tisti, katerega uporabljamo še po desetletji. Zagotovite si nov plinski štedilnik v trgovini eMundia po ugodni ceni in naj vaša kuhiynja izgleda moderno!