Skoči na vsebino

Zakaj je obnova fasad pomembna za stavbe in kako se jih lotiti

obnova fasad

Obnova fasad ni lahka in zahteva precej dela, izkušenj ter natančnosti pri obnovi, saj je treba odstraniti staro in namestiti novo. Vsaka obnova fasade je drugačna, niti dve nista enaki, ker so materiali, iz katerih so fasade narejene različni in stanje, v katerem je fasada, je od stavbe do stavbe drugačno. Poleg tega je sama obnova zelo odvisna od tega, iz katerega materiala je stavba narejena in v kakšnem stanju je. Lahko je suha ali pa tudi ne, zato potrebuje posebno nego in obravnavo. Če hočete, da je nova fasada res dobro narejena, morate nujno najeti izkušenega mojstra.

obnova fasad

Obnova fasad zahteva tudi zaščito notranjosti, da vanjo ne vdreta vlaga in plesen in če sta se že pojavila je to treba najprej sanirati. Treba je izničiti toplotne mostove in odvesti paro od kuhanja ven iz stavbe, zato vam bodo predlagali tudi prosilno prezračevanje, ki bo rešilo problem. Obnova fasad poteka tudi zunaj in ne zavzema samo fasado, ampak vse okoli oken, balkonov, vrat in še marsikaj drugega je potrebno urediti, tudi morda odtekanje meteornih voda, da bo stavba suha in odlično zaščitena.

Morda stara fasada ne drži več ali pa je izdelana v času, ko ni bilo dosti dobrih materialov, izolacije in tudi ne mojstrov, ki bi fasado dobro naredili, pa so jo naredili kar sami doma kot so vedeli in znali. Te fasade prepuščajo lahko toploto, vlago in niso učinkovite, zato vam bo obnova fasad prinesla dosti prihrankov glede ogrevanja, kar se vam bo res poznalo takoj, že prvo leto.

Pri fasadi je pomembno, kateri materiali se izberejo, zato nikar ne varčujte pri tem in izberite kakovostne materiale, ki bodo držali dolga desetletja in pa izkušenega mojstra, da vam bo fasado naredil cenovno ugodno ter kvalitetno. Pri fasadi ne sme biti napak, ker jih je izjemno težko in drago popraviti pa še vprašanje je, če se jih da popraviti. Zato lahko živite s tako napako za vedno. Poskrbite za dobro fasado.

Oznake: