Skoči na vsebino

Otroški zobozdravnik Doktor1A

Ko slišimo besedo zobozdravnik ali ko nas boli zob nismo najbolj veseli. Saj malokdo rad gre tja, prav tako je težko opisat, zakaj se ga bojimo. Ampak to ne smemo pokazat našim otrokom, naj vsaj oni redno zobozdravnika obiskujejo, da ne bodo tako boječi, kot smo mi straši. Za naše otroke je otroški zobozdravnik, ki ve kako se približat otroku, da kasneje rad pride k njemu. Za otroka je lahko obisk zobozdravnika tudi stresna situacija, če zobozdravnika hoče delat kaj na silo.

Prvi obisk otroškega zobozdravnika naj je čim prej. To vam bo tudi svetoval vaš pediater, saj se mora otrok navadit na zobozdravnika. Otroški zobozdravnik ne sme nič delat na silo. Mora biti res dober, da ve kako lepo počasi se otroku približat, kako mu razložit kaj se pri njem dogaja. Ni nujno, da mu kaj dela na zobeh, dovolj bo, da otrok mogoče vsaj prvič pokaže zobe. Seveda vi boste zraven, nihče vas ne bo odrinil ven. Ko bo otrok dovolj pripravljen, bo tudi otroški zobozdravnik ocenil, če že rabi kakšno popravilo.

otroški zobozdravnik

Prvi vtisi so za otroka zelo pomembni, ampak vedno ni tako. Kar nekaj staršev in otrok ima slabe izkušnje s otroškim zobozdravnikom. Mogoče je dobro, da se pri mamicah pozanimate kateri otroški zobozdravnik je tisti ta pravi, ki ve kako do otroka pristopiti. Če bo otrok že na začetku imel slabo izkušnjo, ne boste ga več spravili v ambulanto. Tudi sama sem imela v otroštvu slabo izkušnjo, zato se še danes bojim močno zobozdravnika. So pa moji otroci zato imeli dobro izkušnjo in še danes gredo zelo radi k zobozdravniku.

Otroški zobozdravnik mora biti prijatelj vašem otroku. Otroci naj z veseljem gredo do njega, naj z veseljem odprejo usta in pustijo, da zobozdravnik opravi delo v njihovih ustih. Ne smejo začutit prvi strah, saj zobozdravnik ni slaba oseba.