Skoči na vsebino

Posteljice za dojenčke morajo biti kvalitetne

posteljice-za-dojencke

Otrok, še bolj pa dojenček poterbuje bližino mame, zato je prav, da je tudi posteljica v bližini postelje od staršev. Posteljice za dojenčke so lahko take, da imajo snemljivo ograjico na eni starni, tako,da se lahko priključijo na posteljo od mame, lahko pa so kot samostojna posteljica. Oprema za dojenčka, je lahko velik strošek, je pametno pogledati kje dobite kakovostne izdelke po nizki ceni.

posteljice-za-dojencke

Posteljice za dojenčke so iz različnih materialov. Največkrat so lesene, včasih pa tudi kovinske. Lahko pa so tudi iz blaga, take so še najboljše, saj so tudi enostavne za čiščenje, hkrati pa so lahke, če jo želimo kam premakniti. Prenosne posteljice za dojenčke, so idealne, če gremo na dopust. hitro se zložijo in nazaj sestavijo, hkrati pa so zelo lahko prenosljive in tako majhne, ko so zložene, da se jo komot pospravi v avto, saj ne zasede veliko prostora. Posteljice za dojenčke morajo biti udobne, zato imajo tudi kvalitetne vzmetnice, da se lahko vaš malček naspi. Tudi kvalitetna posteljnina je pomembna, ta naj bo iz naravnih materialov, kot je naprimer bombaž, ki bo poleti dojenčka hladil, pozimi pa grel. Nekatere posteljice za dojenčke imajo na stranicah narisane različne motive, tako so otroku še bolj zanimive in mu lahko predtsvaljajo tudi igralno območje. Predvsem pa morajo biti iz kvalitetnega materiala, zato, da so dovolj trpežne, hkrati pa varne za vašega malčka. Take posteljice za dojenčke, se lahko uporabljajo nekje do dveh let starosti otroka, potem pa je že čas, da mu kupite novo. Na trgu je ponudbe veliko, zato ne boste imeli težkega dela izbrati pravo.

Posteljice za dojenčke so lahko za nekatere kar velik finančni zalogaj, zato si jih lahko tudi izposodite in tako prihranite nekaj denarja. Lahko pa kupite tudi rabljeno. Lahko pa vprašate svoje starše, če mogoče še vedno čuvajo vašo posteljico, ko ste bili dojenčki in uporabite kar to.