Skoči na vsebino

Uporaba in značilnosti stretch folije

Na spletni strani kammtrade.si lahko oddate naročilo za nakup streč folije. Stretch folija je plastična folija, izdelana iz linearnega polietilena nizke gostote (LLDPE) s postopkom ekstrudiranja. Stretch folija se običajno navija na kartonske tulce. Poznana je pod različnimi imen, kot so ovijalna, raztegljiva, povijalna, streč ali embalažna folija. Uporablja se predvsem za ovijanje palet, saj pomaga pri pritrjevanju izdelkov na paleto in jih ščiti pred zunanjimi vplivi ter nepooblaščenimi posegi. Uporabna je za prevoz izdelkov med različnimi fazami proizvodnje, za skladiščenje ter transport na daljše razdalje. Na voljo je v različnih širinah, debelinah in vrstah.

Stretch folija

Različne vrste streč folije za specifične namene

Streč folijo lahko razdelimo na tri osnovne vrste: standardno, tehnično in prestretch folijo, vsaka pa ima svoje specifične izpeljanke. Pri izdelavi folije se lahko dodajajo različne primesi kot so UV-odporne, prezračevane, antistatične, prosojno ali neprosojno barvne. Barvne streč folije so še posebej uporabne za palete, ki jih je potrebno ločiti od drugih v skladišču.

Različne vrste in lastnosti stretch folije

Različne vrste aplikacij zahtevajo uporabo različnih vrst, debelin in širin stretch folij. Proizvajalci se trudijo zmanjšati okoljski vpliv in količino odpadkov z izdelavo močnejše in tanjše folije. Tanjša stretch folija je ekološko manj obremenjujoča, zavzame manj prostora pri transportu in skladiščenju ter je cenejša za proizvodnjo. Poleg tega je vse bolj priljubljena uporaba večslojne folije, ki zagotavlja odličen oprijem ter odpornost proti trganju. Uporaba takšne folije omogoča zmanjšanje stroškov pakirnega materiala, hkrati pa ohranja varnost palet, paketov ali pošiljk.

Prilagojene rešitve za različne potrebe zaščite

Podjetje Kamm Trade pomaga strankam izbrati najbolj stroškovno učinkovito stretch folijo glede na njihove specifične potrebe. Kupci običajno ocenjujejo nakup folije glede na ceno role ali ceno na kilogram, vendar je pravi strošek uporabe odvisen od cene na ovito paleto ali paket. Če tega stroška ne upoštevate, lahko vaše podjetje izgublja priložnosti za prihranek. Stretch folija je bistvena za zaščito izdelkov med transportom in skladiščenjem, z različnimi vrstami, debelinami in širini, ki se prilagajajo specifičnim potrebam uporabnikov.

Napačna uporaba različnih vrst stretch folij

Pogosto se pri kupcih dogaja, da uporabljajo enako stretch folijo za različne potrebe zaščite v podjetju, čeprav ni vedno najbolj primerna. To je posledica nekaterih razširjenih napačnih prepričanj o stretch foliji. Na primer, pogosto se misli, da je debelejša folija močnejša in zahteva manj ovojev, ali da več ovojev na paleti zagotavlja večjo varnost in stabilnost.