Skoči na vsebino

Teniški komolec

Bolečine v komolcu se lahko hitro pojavijo. Tudi že ob manjšem upogibanju zapestja. Seveda je pa vsaka bolečina neprijetna, tudi ta. Je pa tukaj tudi teniški komolec, kjer je tudi ena izmed težav bolečina v samem komolcu. Mora se pa vse to začeti čim hitreje zdraviti, ker v nasprotnem primeru vas lahko vse to privede do marsikatere resne zdravstvene težave. Ena izmed znakov je pa tudi, da vas bo komolec bolel tudi na dotik.

sklep

Teniški komolec ne pride samo zaradi igranja tenisa, ampak tudi zaradi marsikaterih drugih ponavljajočih se gibih. Prav tako pa imate v samem komolcu tudi bolečine, če se ga samo dotaknete. To vas vse lahko opozori na zdravstvene težave, ki jih je potrebno začeti zdraviti čimprej. Se pa bolečine občutijo na zunanji strani komolca. Se pa v bistvu preobremeni podlakt. Bolečina se tudi pojavi kar od nekje, ko jo najmanj pričakujemo. Prve bolečine se pojavijo že nekaj dni po poškodbi, ampak te niso tako močne, čez nekje dva tedna se pa potem pojavijo močne bolečine. Vse to pa vam pove, da imate teniški komolec. S pravilno fizioterapijo se pa bo to potem tudi pozdravilo. Morate pa tudi potem začeti mirovati in ne smete komolca obremenjevati. Samo tako bo potem okrevanje hitrejše in učinkovito.

Teniški komolec je zdravstveno stanje komolca. Pojavlja se lahko pri vseh, ne samo pri tenisačih. Pojavi se ko preveč obremenjujete komolec. Pomagala bo samo fizioterapija, ampak te ne izvajajte sami, ampak se odpravite k fizioterapevtu oziroma najboljše da prej kar k osebnemu zdravniku, ki vam bo povedal, če imate res teniški komolec ali je pa težava kje drugje. Niso pa te bolečine prijetne in sem prepričana, da se je vsak hoče na nek način znebiti. Pustite tudi komolcu, da bo vsaj malo počival, da boste potem v redu in boste vse lahko spet delali normalno.