Skoči na vsebino

Transkranialna pulzna stimulacija zmanjša simptome različnih vrst demence

Transkranialna pulzna stimulacija

TPS je moderen terapevtski postopek, ki pomaga ljudem z Alzheimerjevo boleznijo – žal je ne more pozdraviti, lahko pa omili simptome te bolezni. Pozanimajte se o podrobnostih: Nevrocenter je odlična izbira za omenjeno terapijo in bolnika še danes naročite na terapijo TPS, saj zgodnje zdravljenje daje večje rezultate kot pa zdravljenje v naprednejši obliki Alzheimerja.

Zdravilo, ki bi pozdravilo Alzehimerjevo bolezen v celoti na žalost še ne obstaja, lahko pa z različnimi terapijami in vajami ublažimo nadležne simptome te bolezni in tako bolniku (pa tudi svojcem) zagotovimo znosnejše življenje kljub bolezni. Transkranialna pulzna stimulacija se izvaja pri bolnikih z blago do zmerno stopnjo Alzheimerja, cilj TPS terapije pa je spodbujanje oz. ohranjanje duševnih sposobnosti bolnikov. Terapija se lahko izvaja tudi v poznejših fazah Alzheimerja, a je bistveno manj učinkovita, zato naj še enkrat omenimo, da je zgodnje odkrivanje bolezni in pravočasno ukrepanje bistvenega pomena.

Transkranialna pulzna stimulacija je povsem varen in neboleč postopek, ki se izvaja v ambulanti, traja pa zgolj pol ure. Posebnih priprav na terapijo ni, tudi med samo terapijo ni nobenih posebnosti, edino za kar morate poskrbeti je, da bolniku po končani terapiji umijete glavo, da se odstrani gel. Omenjena terapija se je izkazala kot zelo učinkovita tudi pri drugih oblikah demence, ne le pri Alzheimerjevi bolezni, saj bolnikom pomaga pri orientiranosti, izboljša spomin in gibalne sposobnosti, zmanjša znake depresije, ki se zaradi različnih vzrokov lahko pojavi pri bolnikih, obolela oseba je zmožna več socialnih stikov in še bi lahko naštevali.

Zdravilo za Alzheimerjevo bolezen zaenkrat žal še ne obstaja (zagotovo pa enkrat v prihodnosti bo), zato pa si bolniki lahko pomagajo z različnimi terapevtskimi postopki, ki ublažijo simptome Alzeimerja oz. jih do neke mere upočasnijo. Ena izmed možnosti je tudi TPS terapija. Prej ko se jo začne izvajati, večje učinke ima, zato poskrbite za to, da boste svojce, pri katerih bi opazili znake demence, čim prej napotili k zdravniku, ki bo predpisal nadaljnje zdravljenje.