Skoči na vsebino

Kaj vam prinaša sodobna robotska avtomatizacija proizvodnje

avtomatizacija proizvodnje

Avtomatizacija proizvodnje hitro postaja standardizirano orodje v predelovalni industriji. Obstaja veliko predpostavk, ki jih ljudje oblikujejo, ko razmišljajo kaj prinaša avtomatizacija proizvodnje proizvodni liniji. Predvidevajo tekoče trakove in robotske roke, ki pobirajo in pakirajo izdelke ter delajo še druga ponavljajoča dela. Tako je na nekaterih področjih predelovalne industrije, ki uporabljajo ponavljajoče se proizvodne procese. Od razmaha industrijske robotike v osemdesetih letih se je uporaba avtomatizacije v proizvodnji spremenila, od robotskih rok za velike proizvajalce do orodij za upravljanje zalog za obrtnike.

avtomatizacija proizvodnje

Avtomatizacija proizvodnje ni več grožnja zaposlenim, temveč pomembno orodje za vsako proizvodno podjetje. Avtomatizacija proizvodnih procesov je tu in se bo vsak dan le še izboljševala, saj je tehnologija vse bolj dostopna. Avtomatizacija proizvodnje ni omejena samo na proizvodne linije. Lahko je orodje, ki lahko avtomatizira vaš inventar, naročila, nakupe ali celo trženje. Skoraj vse je mogoče avtomatizirati, da izboljšate svojo proizvodnjo.

Avtomatizacija proizvodnje je najboljša z namenskimi robotskimi rokami, ki imajo različna prijemala in sesala, s katerimi lahko natančno delajo svoje delo, ki ga opravljajo vedno enako ter kakovostno, brez odmora in utrujenosti, kar je prednost pred človeškimi rokami. Človek pa je tisti, ki bdi nad delom teh rok, ga nadzira in preverja kvaliteto, hkrati pa lahko izumlja še druge izboljšave proizvodnje ter uvaja nove inovacije.

Avtomatizacija v proizvodnji je postopek uporabe programske opreme za upravljanje proizvodnje ali robotskih orodij za upravljanje tovarne pri izdelavi fizičnega izdelka. Ta orodja so zgrajena za izvajanje operacij, ki podjetjem pomagajo pri nalogah, kot so obdelava, sestavljanje, pregledovanje, upravljanje zalog in načrtovanje proizvodnje. V preteklosti je orodje opravljalo specializirano nalogo, s tehnološkim napredkom pa se je število operacij, ki jih orodje lahko izvaja, povečalo. Če bi radi pohitrili in izboljšali kakovost lastne proizvodnje pokličite mojstre, da vam pomagajo narediti načrt ter izvesti celotno avtomatizacijo, ki vam bo prinesla veliko več dobička ter vam bo tudi zmanjšala stroške proizvodnje.