Skoči na vsebino

Bitcoin

Kaj se dogaja z bitcoinom oziroma kaj je bitcoin in kje se ga uporablja marsikdo sploh ne ve. Sem pa prepričana, da ste zagotovo za to že slišali. Nekaj časa se je tudi na primer govorilo o tem na televiziji. No, če pa ste slišali zato in ste tudi vi pomislili, da bi se tudi vi začeli ukvarjati z tem in ne veste kako, potem pa bo ta članek res za vas.

bitcoin

Bitocin je v bistvu kriptovaluta. V bistvu postopku pridobivanju bitcoinov pravimo rudarjenje in vi ste potem tako imenovani rudarji. Naj pa povem, da rabite res zmogljivi računalnik oziroma zmogljive grafične kartice. Zato preden se sploh lotite ukvarjati s tem premislite, če sploh imate zmogljiv računalnik. Je pa potrebno vložiti denar v to in uspeha ne morete pričakovati vedno. Rabite pa zraven dobrega računalnika tudi ASIC strojno opremo. To je neka posebna vrsta strojne oprema, ki jo morate kupiti za bitcoin oziroma za rudarjenje le tega. Je šlo nekoč brez tega, mapak zdaj pa potrebujete to. Naj pa še povem, da pa ti računalniki porabljajo veliko električne energije. Najboljše se je odločiti za računalnik in strojno opremo, ki bo to veliko porabo pretvoril potem v bitcoine.

Bitcoin ni tako lahka zadeva kot se mogoče sliši na začetku. Prav tako je lahko vloženega veliko denarja in pa je tudi možnost da ne boste imeli nekega zaslužka. Lahko le tega tudi ne bo. Kakorkoli že je seveda vaša odločitev, če hočete vlagati v kriptovaluto bitcoin. Lahko na primer vlagate v tako imenovane bazene, kjer je večja možnost, da nekaj zaslužite. V enem bazenu je lahko več rudarjev in potem se denar oziroma zaslužek razdeli med vse, seveda se razdeli posteno. Če mogoče vi hočete v to je najbolje da pogledate tudi kakšne videje ali pa preprosto kaj poiščete po spletu.

Oznake: