Skoči na vsebino

Doktorski študij ekonomije

Po končani srednji šoli je pred vsemi ali pa je že bila odločitev ali iti kam naprej. Seveda je fakultet veliko, prav tako je možnost študija tudi izven države. Ampak, če pa želite delati v kakšnih podjetjih, kot tajnica ali pa v administracijah je pa doktorski študij ekonomije prava rešitev za vas. Tako boste postali doktor ekonomije in boste lahko delali na prej omenjenih področij. Tudi na kakšnih finančnih področjih je potem možnost zaposlitve.

doktorski študij ekonomije

Ko končujete srednje šole je pred vsemi dijaki pomembna odločitev. Nekateri se odločijo, da pa svoje poti ne bodo nadaljevali na fakulteto, spet drugi pa da gredo na fakulteto. Kakorkoli se že odločite je to samo vaša odločitev in nihče ne more vplivati na to. Prav tako ne poslušajte kaj drugi hočejo, da študirate. Če vas pa zanima delo kot tajnica, administrator ali kaj podobnega pa je potem doktorski študij ekonomije pravi za vas. Seveda je pogoj, da končate srednjo šolo. Potem pa ta doktorski študij ekonomije traja vse skupaj 5 let. Najprej morate končati dodiplomski študij in potem se vpišete na dodatni dve leti študija. Odločitev je vaša, lahko pa ste na fakulteti samo tri leta, mapak potem ste diplomiran ekonomist.

Doktorski študij ekonomije je primeren za vse, ki jim gre matematika in, ki so potem pripravljeni delati to delo. Večina dela ekonomistov je na računalniku. Tako, da če vam računalniki gredo oziroma če vam gre delo z njimi se seveda odločite za ta študij. Ekonomske fakultete imamo v Mariboru in Ljubljani. Obe fakulteti omogočata tudi izmenjave v druge države. Tako boste v bistvu spoznali nove ljudi, jezik in tudi kulturo. To je v bistvu velik plus te fakultete. Zdaj ne se pa odločite za to fakulteto zaradi tega, ampak ker vas bo to delo po končanem študiju veselilo in ga boste z veseljem opravljali.