Skoči na vsebino

Zobni implantat cena

Današnji sodobni način zobozdravstva je napredoval do te mere , da lahko zdravimo brezzobotni način to pa predstavljajo zobni implantati. Implantat cena seveda ni nizka, je pa precej odvisna od tega, kakšne so naše želje in potrebe. Seveda, nas, ko se odločimo za tovrstno storitev zanima implantat cena in od kod takšne razlike, pri različnih ponudnikih. Zaradi implantat cene, ki zna biti zelo visoka in za marsikoga v danem trenutku nedosegljiva, vendar močno potrebna se nekateri odločijo tudi za posege v tujini, ki so cenejši, vendar zagotovo, zaradi velikih razlik v ceni tudi ne tako zelo kakovostni. Če pogledamo dolgoročno, lahko na koncu, na prvi pogled sicer cenejše zdravljenje postane dražje, kajti, v primeru zapletov, moramo zopet v tujino na popravila, v drugem primeru, moramo poiskati pomoč znotraj Slovenije, pri čemer pa ima tisti zobozdravnik, ki popravlja napake veliko več dela, hkrati pa tudi stroškov, ki so seveda posledično večji tudi za nas.

Implantat cena, se lahko razlikuje tudi do štirikrat, proizvajajo se povsod po svetu, cena pa se razlikuje predvsem zaradi stroška samega implantata. Zobni implantati so narejeni iz titana, kar jim omogoča, da se vraščajo v kost. Skozi leta, se je razvoj zobnih implantatov precej razvijal in spreminjal. Nekatera podjetja so bila sposobna te novosti vpeljati v svojo proizvodnjo medtem, ko se nekatera podjetja, zaradi visokih stroškov proizvodnje, proizvajanju zobnih implantatov izogibajo, proizvede pa se jih nekaj milijonov na leto.

Poznamo dva različna implantata. Vsadek mikrotopografija ima posebno konično ali cilindrično obliko, navoji so gosti, ostri in orientirani. Pri tem vsadku je najbolj pomemben stik med vsadkom in protetičnim nosilcem, ki je ključen za stabilnost in estetiko. Če nimamo dobre povezave lahko pride do napačne namestitve in možnost za naselitev bakterij, ki povzročajo vnetje. Vsadek mikrotopografija pa se navezuje na površinsko obdelavo implantata. Le-ta ima velik pomeni, saj je ves čas v stiku s kostjo. Implantat cena je pomemben faktor pri odločanju, saj ni vseeno komu bomo prepustili naše zobe.