Skoči na vsebino

Jabolčni sok iz domačih jabolk

Vsi vemo, da je uživanje tekočine zelo pomembno za naš organizem. Nekateri zelo radi uživajo vodo, drugi sadne sokove. Tudi sok iz jabolk je zelo zdrav, posebej, če je domač iz naših pridelovalcev sokov. Kateri uživajo sadne sokove jih najraje kupujejo v trgovinah. Vemo, da ti sokovi niso najbolj naravni in tudi ne najbolj zdravi. Najboljši so tisti domači, ampak je malo predelovalcev sokov. Jabolčni sok je eden od tistih sokov, ki je najbolj iskan in prav tako ga prideluje največ kmetij. Če pogledate na spletno stran, vidite katera kmetija vam ponuja te zdrave sokove in kako ga pridelujejo.

V zimskem času ne iščemo sokov, ki so osvežilni in da se odžejamo. To radi počnemo v poletnih mesecih, ko je res zelo vroče. Takrat ne vemo kaj bi včasih popili, da se osvežimo. Jabolčni sok je tisti, ki vas bo v vročini odžejal in se boste bolje počutili. Je pa res, da ni vsak sok osvežilen in primeren za poletne dni. Mora biti res naraven iz domačih jabolk. Jabolčni sok so že nekoč naši predniki pridelovali. Saj so nekoč imeli polne sadovnjake jablan in v jesenskem času ogromno jabolk. Moramo priznati, da to danes izumira in še ima malo ljudi doma jablane za domačo rabo. Jabolčni sok pa je tudi tisti, ki je doma izumrl, saj ne vem, če še ga kdo sploh zna pripravit.

jabolčni sok

Da pripraviš jabolčni sok moraš imeti, kot prvo ogromno jabolk. Potem še je tukaj stiskalnica in nato še prostor za shranjevanje. Ker ne dobro shranjen sok nam lahko zavre, kar pomeni, da ni več za uživanje. Pravi osvežujoč jabolčni sok mora biti malo kisel, da se res odžejamo in čutimo jabolka. Na kmetiji Košec pridelujejo res vrhunski sok iz jabolk. Vse je skrbno pridelano, vse sterilizirano in pravilno shranjeno. Lahko dobite samo sok iz jabolk, prav tako pa jabolka mešajo še z drugim sadjem.