Skoči na vsebino

Kako poteka lasersko odstranjevanje dlak na obrazu

lasersko odstranjevanje dlak na obrazu

Lasersko odstranjevanje dlak na obrazu uporablja tehnologijo laserske svetlobe, usmerjeno na lasne mešičke, da zaustavi rast dlak. Gre za minimalno invaziven kozmetični poseg, ki se izvaja v ordinaciji, kjer je ugodno lasersko odstranjevanje dlak na obrazu pri nas. Na splošno velja, da gre za varen postopek. Neželeni učinki lahko vključujejo rdečico ali oteklino in v redkih primerih pekoč občutek, mehurje ali okužbo. Sam poseg je hiter in na obrazu traja manj kot 30 minut. Izvajati ga mora samo zdravstveni delavec ali visoko usposobljen estetik.

 lasersko odstranjevanje dlak na obrazu

Lasersko odstranjevanje dlak na obrazu običajno stane 200–400 evrov na sejo in potrebovali boste 4 do 6 sej ter letni vzdrževalni termin. Če se izvede pravilno, se dlak za vedno znebite. Lahko se izvaja tudi na drugih delih telesa, kot so pazduhe, noge ali predel bikinija, na obrazu pa se uporablja predvsem okoli ust, brade ali lic. Včasih je lasersko odstranjevanje dlak na obrazu najbolje delovalo pri ljudeh s temnimi dlakami in svetlo poltjo, zdaj pa je, zahvaljujoč napredku laserske tehnologije, primeren postopek za vse, ki imajo neželene dlake, ki bi jih radi odstranili.

Ker je lasersko odstranjevanje dlak na obrazu izbirni kozmetični postopek, ga zavarovanje ne krije. Deluje tako, da pošlje svetlobo v lasni mešiček preko laserja, ki absorbira pigment ali melanin v dlakah – zato je prvotno najbolje delovalo pri ljudeh s temnejšimi lasmi. Ko pigment absorbira svetlobo, se pretvori v toploto, ki dejansko poškoduje folikel. Ko laser poškoduje lasni mešiček, lasje izhlapijo in po celotnem krogu zdravljenja kasneje lasje nehajo ponovno rasti.

Lasersko odstranjevanje dlak lahko pomaga preprečiti vraščanje dlak in prihrani čas, ki ga običajno porabite za voskanje ali britje. Pred začetkom postopka laserskega odstranjevanja dlak naj bo vaš obraz temeljito očiščen in na področje zdravljenja lahko nanesemo omrtvičilni gel. Dobili boste zaščitna očala, vaši lasje pa bodo verjetno pokriti. Zdravnik bo usmeril laser na določeno območje. Večina pacientov pravi, da je občutek kot gumijasti trak, ki se zaskoči ob kožo, ali sončna opeklina. Morda boste zavohali vonj po zažganih laseh. Ker je predel obraza manjši od drugih delov telesa, kot so prsi ali noge, bo lasersko odstranjevanje dlak na obrazu na splošno precej hitro, včasih že v 15–20 minutah.