Skoči na vsebino

Millberry baker je najčistejši baker na trgu

millberry

Odpadni material se hitro nabere in krade prostor na dvorišču, v kleti ali v garaži. Čeprav ta material pogosto sodi na odpad, pa lahko zagotovo vmes najdete tudi material, s katerim lahko dodatno zaslužite. Odkup odpadnega materiala Millberry, ostalih različic bakra in ostale kovine je odlična priložnost za dodatni zaslužek. Z odkupom kovin se ukvarjajo specializirana podjetja, ki vas ‘rešijo’ odvečnega materiala, ki bi v nasprotnem primeru romal na zbirališče odpadkov. Ne samo, da s tem zaslužite, pogosto je dogovor tak, da vam odvečno kovino tudi odpeljejo.

Z odpadnimi kovinami lahko zaslužite

Kovina je material, ki se uporablja na vse mogoče načine. V gospodinjstvu lahko najdete ogromno bele tehnike, pohištva in ostalih predmetov, ki so delno ali pa v celoti izdelani iz določene vrste kovine. Ko teh stvari več ne potrebujete, lahko to kovino prodate.

S prodajo različnih vrst kovin spodbujate reciklažo in tako prispevate k bolj čistemu okolju. Prodate pa lahko prav vsako vrsto kovine, med katerimi so tudi aluminij, železo ali baker. Še posebej baker je izjemno pogosta kovina tako v gospodinjstvih kot raznih industrijah. Gre namreč za material, ki je vedno prisoten tam, kjer je potreben material za prevajanje elektrike.

Baker se deli glede na kakovost

Baker je naravni material, ki se v naravi nahaja v končni obliki. V uporabi je že več tisoč let in velika večina naravne zaloge je že izkopana. Zaradi tega je izjemnega pomena, da se baker reciklira in se ga uporablja naprej.

Ni pa vsak baker med seboj enak. Deli se namreč glede na svojo čistost in kakovost. Ločimo več razredov in Millberry baker, torej:

  • Millberry baker
  • Baker I. razreda
  • Baker II. razreda
  • Baker III. razreda

Millbery je med vsemi najbolj kakovostna in čista oblik bakra. Največkrat je v obliki žice in zanj je značilna sijoča zlato-rdeča barva, ki je brez oksidacije, lakov in maščobe. Millberry je zato tudi najbolj dragocena oblika bakra, za katerega lahko iztržite največ.

Baker I., II. in III. razreda so po vrsti razporejeni od najbolj do najmanj čistega in posledično kvalitetnega. Tu gre za vse ostale oblike bakra, pa naj bodo to žice, posode, ograje, cevi, pločevina, žlebovi…

Pozitivne lastnosti bakra

Baker ima mnogo pozitivnih lastnosti, zaradi katerih ga najdemo skoraj v vsakem aspektu sodobnega življenja. Za baker je namreč značilno, da je to mehka kovina, ki se jo zlahka upogni in zato uporablja za različne predmete. Prav tako pa je baker odličen prevodnik toplote in elektrike.

Zaradi svoje prevodnosti je baker, predvsem Millberry, odlična izbira za električno napeljavo. Baker je pomemben del tudi pri vodovodnih napeljavah, pa pri klimatskih in računalniških napravah, kot tudi nepogrešljiv del pri gospodinjskih aparatih. Iz bakra so lahko izdelane tudi posode, kipi, kovanci, vaze, glasbila in ostali predmeti, za katere sploh ne bi pomislili, da so bakreni.

Kakšen Millberry baker je primeren za prodajo?

Millberry baker je najbolj priljubljen za prodajo. Najdete ga lahko kot del elektro napeljave v vašem gospodinjstvu. Ker je za njega značilno, da ima vsaj 99,9% prisotnosti bakra, gre za najdragocenejšo vrsto bakra.

Millberry bakrena žica je zlato-rdeče barve. Ko gre za popolnoma čist baker, bo žica svetla, čista in ne bo kazala znakov poškodb, kot so ožganine. Na žici ne sme biti nobenih znakov oksidacije. Prav tako pa baker ne sme biti korodiran ali pa imeti zelenkasto-črne plasti.

Millberry bakrena žica mora biti za prodajo debela vsaj 1 mm in ne sme imeti nobenih prevlek, kot je izolacija in podobno.

Cene bakra se med seboj razlikujejo

Ne glede ali gre za Millberry ali drugo vrsto bakra, cene niso konstantne. Ceno bakra, pa tudi ostalih vrst kovin, v osnovi namreč pogojuje svetovni trg. Zaradi tega se lahko zgodi, da se bo cena iz enega v drug dan spremenila, čeprav velja, da baker dosega visoke cene v primerjavi z ostalimi vrstami kovin.

Dodatno seveda ceno pogojujejo še drugi dejavniki. Potrebno je namreč upoštevati kako čist je baker, saj bo imel baker III. razreda zagotovo nižjo ceno kot Millberry baker. Pri odkupu se pregleda tudi, če je material umazan z olji ali maščobo, če je izolacija še vedno prisotna, če je baker del gospodinjskega aparata, pa tudi če je material oksidiran, lakiran ali drugače poškodovan. Vse to zniža ceno in priporočljivo se ves material očisti in pripravi na odkup, da lahko pričakujete višjo odkupno ceno.

Prodajte baker tudi vi!

Prebrskajte torej vaš odpadni material, če imate tudi vi baker in ga želite prodati. Pri prodaji bakra sodelujte le s preverjenimi podjetji, ki se ukvarjajo z odkupom kovin in vam lahko ponudijo pošteno ceno.

V večini primerov lahko podjetje kontaktirate in povprašate o njihovih postopkih. Načeloma velja pravilo, da manjše kose bakra sami pripeljete na zbiralno mesto, za večje kose in večje količine bakra pa pridejo kar do vas. Tam na licu mesta ocenijo stanje in vrednost vaše odpadne kovine. Če se strinjate s ponujenim zneskom, ga lahko takoj prejmete in odpadni material vam odpeljejo. Tako obenem zaslužite in se znebite odpadnega materiala.

Oznake: