Skoči na vsebino

Uporabna mini stretch folija

mini stretch folija

Danes največkrat uporabljen material tako doma v gospodinjstvu kot tudi na industrijskem področju je zagotovo mini strech folija. Danes je uporaba folije izjemno široka. Stroj s katerim si v podjetju pomagajo pri razrezu velikih rolojev materiala nam pomaga pri tem, da pridobimo manjšo folijo, ki je lažja za uporabo. Ti veliki stroji imajo različne funkcije, ki nam omogočajo različno specifiko dobljenih izdelkov med katerimi je tudi mini stretch folija. Končni izdelek ima tako lahko različne dolžine navitij, širine, dolžino oziroma dimenzijo tulca itn. Stroj nam torej omogoča različne kombinacije lahko samo v previjanju folije ali pa se obenem delajo tudi razrezi folije. Pri industrijski uporabi folije gre največkrat za avtomatsko uporabo ovijalnega stroja.

Potrebno se je zavedati, da je avtomatizacija vedno bolj prisotna v različnih industrijah, vedno bolj se pri delu in transportu uporablja tudi folija. Bistvo današnjega poslovanja pa je tudi zmanjševanje stroškov proizvodnje ter morebitnega odpadnega materiala. Tako nam trenutno stanje na trgu narekuje, da je mini stretch folija vedno tanjša ter bolj raztegljiva. Trend nakazuje vedno tanjšo folijo ter vedno večje število povojev, kar je prednost Nano tehnoloških strech folij, ki so kos tako visoki hitrosti zavijanja kot tudi večjo silo pri pospeševanju ter zaviranju stroja.

mini stretch folija

Podjetje ima v svoji ponudbi več vrst folij in sicer mini stretch folijo, ročno folijo in strojno folijo, prav tako pa lahko ponudi specifična navitja, ki so prilagojena ovijalnemu stroju. Omenjena mini stretch folija vam je na voljo v merah 100mm, 125mm in 250mm pakirane v karton, in je primerna za ročno povijanje. Ročna mini stretch folija je namenjena povijanju palet in je pogosto predmet v manjših podjetjih. Izbrana mini stretch folija se priročno uporablja skupaj z cenovno ugodnimi ovijalci. Hkrati pomagajo zmanjšati trenja med tulcem in rokami med postopkom ovijanja.