Skoči na vsebino

Moderne otroške sobe za vse okuse

Kotiček, kamor se vsak otrok in mladostnik rad zateče, so otroške sobe, ki mu nudijo primerno zatočišče, zasebnost, prostor za učenje, igro in počitek. Moderne otroške sobe so zasnovane tudi tako, da omogočajo najrazličnejše prilagoditve, da lahko kombinirate različne kose pohištva med seboj in da nudijo kar največ udobja ter prijetno bivanje, kar je najpomembneje.

otroške sobe

Otroške sobe so torej lahko pravi mali raj, če jih znate urediti po meri svojega otroka. Vsekakor je dobro, da ga najprej vprašate po mnenju, kaj si sploh želi, kakšne barve so mu všeč, morda ima rad kakšne risane ali fantazijske junake … Skratka, upoštevajte njegove želje, saj bo v tej otroški sobi preživel kar nekaj časa. Ne le, da bo v njej delal domačo nalogo in spal, tudi igral se bo morda v njej, bral, ustvarjal … Opremite mu jo lahko povsem po njegovih željah, saj je dandanes na trgu že toliko ponudbe, da boste imeli najbrž kar nekaj dela, da izberete vse tiste prave elemente za potrebe vašega otroka.

Otroške sobe, ki so moderne i udobne, so takšne, da rastejo skupaj z otrokom. To pomeni, da lahko kombinirate različne kose pohištva in dodatke na različne načine, ki otroku v tistem obdobju najbolj odgovarjajo. Seveda je ključene element postelja, potreboval pa bo tudi garderobno omaro in pisalno mizo. Če je otrok manjši, ni otroške sobe brez igralnega kotička, kakšne blazine na tleh in podobno, če je dovolj velika, pa lahko vanj namestite tudi fotelj ali naslanjač. Pa ne pozabite na nočno omarico in morda kakšen knjižni regal oziroma nižjo omarico za shranjevanje ter odlaganje. Otroci imajo navadno kar veliko drobnarij in dobro je, da so nekje pospravljene. Vsemu temu lahko dodate kakšno rastlinje in dodatke, ki so otroku všeč, kombinirate pa lahko tudi različne barve in vzorce.