Skoči na vsebino

Nadstreški za terase – prilagodljiva rešitev za vsak objekt

Nadstreški za terase

Podjetje Žunič Izdeluje vse vrste nadstreškov iz železa, kar pomeni, da vam lahko zagotovijo prilagojeno rešitev za različne potrebe in objekte. Več si preberite na naslovu: https://www.zugic-sp.si/nadstreski/. Nadstreški za terase, enako kot ograje in dvoriščna vrata, bistveno vplivajo na izgled objekta, zato skupaj z naročnikom določijo dimenzije in namen nadstreška. Najpogostejši nadstreški so kovinski nadstreški za zaščito avtomobilov, vhodni nadstreški, nadstreški nad zunanjimi stopnišči ter kovinski nadstreški za terase in balkone.

Statika in varnost pri izdelavi železnih nadstreškov

Preden se lotijo izdelave železnega nadstreška, vedno izvedejo izračun statike, ki vključuje nosilnost konstrukcije. To je ključno, saj so vremenski vplivi, zlasti teža snega, pomemben dejavnik pri zagotavljanju varnosti in trajnosti nadstreška. S tem pristopom zagotavljajo, da so njihovi nadstreški za terase ne le estetsko privlačni, ampak tudi funkcionalni in varni.

Nadstreški za terase

Statik ne le izračuna nosilnost, ampak tudi aktivno sodeluje pri oblikovanju nadstreška. Na podlagi njegovih izračunov svetujejo stranki, izdelajo skice in načrte, ki služijo kot jasna vizualna predstavitev. Individualno prilagajanje na osnovi statičnih izračunov zagotavlja, da končni izdelek kot so na primer nadstreški za terase ne le izpolnjujejo varnostne standarde, ampak tudi estetske in funkcionalne zahteve stranke.

Priprava terena za kovinski nadstrešek

Pred samim postopkom montaže kovinskega nadstreška je ključnega pomena pravilna priprava terena. Stranka, v skladu z njihovimi načrti, izvede točkovne temelje za postavitev stebrov. V primeru, da stranka nima izvajalca zidarskih del, lahko za izdelavo točkovnih temeljev poskrbimo oni. Ta prilagodljivost omogoča, da se postopek priprave terena izvede učinkovito in v skladu z željami stranke.

Odprti ali zaprti tip kovinskih nadstreškov

Vsaki kovinski nadstreški za terase in druge površine so lahko oblikovani kot odprt ali zaprt tip. Odprtost ali zaprtost nadstreška je odvisna od specifičnih želja stranke in namena nadstreška. Zaprtje se lahko izvede z različnimi materiali, kot so trimo plošče, les, steklo, pločevina itd. Prilagajanje konstrukcije omogoča, da končni izdelek popolnoma ustreza funkcionalnim in estetskim zahtevam stranke.

Antikorozijska zaščita in barvanje po želji

Za zagotovitev trajnosti kovinskega nadstreška, ga antikorozijsko zaščitijo z vročim pocinkanjem. Dodatno, po želji stranke, konstrukcijo obarvajo po RAL lestvici. Ta pristop ne le zagotavlja varnost pred korozijo, ampak omogoča tudi estetsko prilagajanje nadstreška glede na osebne preference stranke.

Kvalitetno pokrivanje kovinskih nadstreškov

Za popolno zaključeno konstrukcijo kovinskega nadstreška poskrbijo tudi za njegovo pokrivanje. Ta dodaten korak zagotavlja dodatno zaščito pred vremenskimi vplivi in povečuje funkcionalnost nadstreška. Skrbno izbran material za pokrivanje omogoča, da se nadstreški za terase učinkovito prilagajajo različnim vremenskim razmeram, kar podaljšuje njegovo življenjsko dobo in uporabnost.

Vsestransko razširjena in prilagodljiva rešitev

Leksan kritina je danes ena najbolj razširjenih izbir za strehe. Na voljo je v različnih debelinah in barvah, kar omogoča prilagodljivost glede na estetske in funkcionalne preference posameznika. Kljub svoji lahkosti je Lexan kritina trajna in odporna na točo. Montaža Lexan kritine ni zahtevna, kar olajša postopek namestitve. Primerna debelina te kritine zagotavlja trdnost in odpornost tudi proti toči. Edina slabost Lexan kritine je, da se sčasoma na njej lahko nabirajo alge. Kljub temu je prednost v tem, da ne zahteva posebne nege ali vzdrževanja, razen rednega čiščenja z vodo.

Pri izbiri kritine za nadstreške ni omejitev, saj lahko uporabijo različne vrste kritin, kot so trimo plošče, pločevina, steklo in še mnogo drugega. Kritina se prilagodi sami konstrukciji nadstreška, kar pomeni, da lahko stranka izbere najboljšo možnost glede na svoje potrebe in estetske preference.

Enokapni in dvokapni kovinski nadstreški

Pri izbiri kovinskega nadstreška se stranka lahko odloča med enokapnimi in dvokapnimi strehami. Enokapni kovinski nadstreški so običajno manjši in namenjeni za parkiranje enega ali dveh avtomobilov, za pokritje vhoda v hišo, balkona ali terase. Ta vrsta nadstreškov omogoča prilagoditev izbire glede na specifične želje in potrebe stranke.

Dvokapni kovinski nadstreški predstavljajo samostojne objekte, ki omogočajo naročniku, da sam izbere izgled in padec obeh strešnih površin. Gre za večinoma enako veliki površini z enakim naklonom strehe. Kljub različnim funkcijam imajo tako enokapni kot dvokapni nadstreški podoben postopek pred izdelavo, vključno z izračunom nosilnosti, določitvijo profilov in priporočilom za izbiro kritine.