Skoči na vsebino

Pižame so super oblačilo za ponoči

pižama

Pižame so posebej udobno narejene za spanje ponoči, pa naj gre za take za poleti ali malo bolj tople za pozimi. So izjemno različne, kar si poglejte na tej povezavi www.pizame.si – jutranje halje, kje boste našli tudi halje za preko pižame, da se vam zjutraj ni treba takoj preoblačiti oziroma ste lahko doma preko dneva kar v tej opravi. Pižama je dobro, da je dovolj udobna, ne prevelika in ne premajhna, da boste udobno spali in naj bo izdelana i naravnega tekstila, da se ne boste potili. Spanec je namreč tri četrtine zdravja in ohranjanja mladostnega videza, kar vedo manekenke, zato dosti spijo.

pižama

Telo se med spanjem obnavlja in celice se takrat s pomočjo hormona melonina pomladijo. Zato je treba imeti udobno posteljo, ležišče, posteljnino in tudi pižamo. Vse to pripomore k dobremu spancu. Pa ne pozabite, da je treba spati v temi.

Pižame so izdelane lahko iz naravnih materialov, kot sta bombaž ali pa svila in sta najbolj udobna. Lahko izberete debelejše ali tanjše blago, svila pa je bolj za poleti, ker je dokaj hladna. Ne uporabljajte pa pižam iz umetnih snovi, sploh ne iz plastike, ker boste vso noč naelektreni in ne boste mogli dobro spati.

Kart se tiče kroja, so zelo različne. Nekatere pižame so klasične za oba spola in so bolj preproste, svetlih barv ter pralne, zato so bolj za vsako noč. Nekatere pa so bolj prestižne, svečane, posebne, sploh svilnate. So lepih barv, na primer v črni, viola ali rdeči barvi.

Kroji so lahko povsem ženski ali pa tudi povsem moški. Večino pižam pa je izdelanih za oba spola. Izberete lahko take s kratkimi rokavi in hlačami kot tudi z dolgimi. Nekatere ženske pižame pa so bolj dolge majice ali spalne halje, ki so nekaterim ženskam še posebej všeč, druge pa raje nosijo dvodelne pižame s hlačami.

Oznake: