Skoči na vsebino

Posojila v švicarskih frankih – začnite s pravnim postopkom in ne preplačujte svoj kredit!

posojila v švicarskih frankih

Posojila v švicarskih frankih so dolgo časa veljala kot privlačna izbira za mnoge ljudi in podjetja, predvsem zaradi nizkih obrestnih mer in stabilnosti franka. Vendar pa se je privlačnost posojila v švicarskih frankih, spremenila v nočno moro za mnoge posojilojemalce, ko je kreditna pogodba za švicarske franke postala nična leta 2023. Ta preobrat je povzročil val nezadovoljstva med posojilojemalci in sprožil številna pravna vprašanja ter dvome v zanesljivost finančnih institucij. Kako se je to zgodilo in kakšne posledice je imelo za vse vpletene? Ena največjih težav je bila izpostavljenost tveganjem menjalnih tečajev. Ko so se tečaji med švicarskim frankom in domačo valuto spremenili, so se mesečni obroki posojil dramatično povečali, kar je povzročilo finančne težave za mnoge posojilojemalce. Kreditne pogodbe v švicarskih frankih so bile razveljavljene na podlagi dokončne odločitve Vrhovnega sodišča Republike Slovenije, kar pomeni, da so te pogodbe nične. Zato vam priporočamo, da čim prej začnete pravni postopek, saj bo razveljavitev pogodbe omogočila vračilo preplačanih zneskov, če ste svoj kredit že poravnali – preberite podrobnosti in se naročite na svetovanje, na brezplačni številki 080 26 26.

 Zakaj je kreditna pogodba za švicarske franke postala nična leta 2023?

Glavni razlog za razglasitev ničnosti kreditnih pogodb za švicarske franke leta 2023 je bil ugotovljen nezakonit pritisk in zavajanje s strani finančnih institucij. Mnogi posojilojemalci so bili prepričani, da s tem, ko imajo posojila v švicarskih frankih, sprejemajo posojilo v stabilni valuti, vendar niso bili ustrezno obveščeni o tveganjih menjalnih tečajev in morebitnih spremembah v politiki obrestnih mer. Sodne odločbe v številnih primerih so potrdile nezakonitost kreditnih pogodb za švicarske franke in razglasile ničnost teh pogodb. To je sprožilo val zahtevkov za povračilo škode s strani posojilojemalcev ter postavilo finančne institucije pod drobnogled javnosti in regulativnih organov. Posledice razglasitve ničnosti kreditnih pogodb za švicarske franke so obsežne in še vedno se odražajo v finančnem svetu. Posojila v švicarskih frankih so sedaj med posojilojemalci povzročila težke finančne razmere, saj so nekateri izgubili svoje domove ali podjetja ter se soočili z dolgotrajnimi pravnimi boji za povrnitev škode.

Če ste tudi vi imeli posojila v švicarskih frankih in kredita še niste odplačali, boste z razveljavitvijo pogodbe dosegli, da vam ni treba več plačevati mesečnih obrokov, poleg tega pa bo banka v primeru preplačane glavnice dolžna vrniti razliko, zato ne bi bilo pametno odlašati s tem korakom. Na Hrvaškem je približno 15.000 posojilojemalcev, ki še niso sprožili postopka, zaradi česar so utrpeli finančno škodo, medtem ko so drugi že prejeli povračila. Gre za trdno pravno podlago, zato lahko zaupate, da boste dosegli pravno zmago. Obrniti se morate le na ustrezno pravno podjetje, ki ima izkušenj na tem področju in na katerega se lahko zanesete.