Skoči na vsebino

Udar strele

Kakšno nesrečo moram imeti, da se mi lahko zgodi udar strele v hišo? Hiše, ki nimajo prenapetostne zaščite in strelovoda so precej izpostavljene nevarnosti, da pride do udara strele. V sedanjem času, ko imamo dobro razvito tehnologijo, lahko 100% zaščitimo naše električne naprave.

Udar strele ni tako pogost, če pa se zgodi, lahko nastane kar nekaj škode. Lahko nam uniči delovanje interneta in električne naprave. Imamo tako zunanjo kot notranjo zaščito. Da bi preprečili udar strele, moramo namestiti strelovode in prenapetostno zaščito. Torej z strelovodi odvedemo udar strele v zemljo, kjer se razprši. Da pa le to deluje, mora biti pravilno zmontiran.

Podjetje Elektrosis nudi popoln pregled vaše strehe in svetovanje pri nakupu montaže strelovodov na vaši strehi. Izkušeni zaposleni pridejo k vam domov in izberejo najbolj optimalno rešitev za vašo streho. Strelovodi niso moteči samemu izgledu vaše strehe. Obiščite njihovo spletno stran, pokličite na njihovo telefonsko številko in se dogovorite za obisk. V primeru, da pa se strelovodi poškodujejo, pa lahko uveljavite garancijo.

udar strele

V današnjem času napredne tehnologije, uporabljamo kamere, senzorje za dim, kar ne moremo izklopiti v primeru nevihte, zato je še posebej pomembno, da ne pride do udara strele. Prenapetostna zaščita je naprava, katera v primeru če zazna visoko napetost, odvede to napetost stran in tako vam lahko reši vaše električne naprave.

Nekateri ljudje ponavadi razmišljamo, ali res potrebujemo zaščito proti udarom strele, ali samo pazimo tako, da izklopimo elektronske naprave  v primeru hude nevihte. Kaj pa, če nas ni doma in jih ne moremo izklopiti? Takrat lahko hitro pride do udara strele in če nismo ustrezno zaščiteni, lahko imamo veliko škode. Predstavljajte si, da delate na ogromnem projektu na vašem računalniku in strela udari točno v vaš računalnik in tako izgubite vse vaše podatke. Tako da najbolje je, da preventivno namestimo strelovode na streho in smo tako brez skrbi.

Oznake: