Skoči na vsebino

Vnet mehur je pogost pojav pri ženskah

vnet mehur

Vnetje mehurja je pogosta bolezen pri ženskah. Lahko rečemo, da ni nič nevarnega, lahko pozdravimo in to zelo hitro. Nekaj o tem si lahko preberete tudi na tej spletni strani https://www.avogel.si/imunski-sistem/vnetje_mehurja_lahko_preprecimo.php . Pravijo, da vsaka ženska dobi vnet mehur vsaj enkrat v življenju. Nekatere to hitro ugotovijo, je pa kar nekaj takih, ki sploh ne vedo, da imajo vnetje mehurja. Lahko si pomagamo sami, če pa vidimo, da se ne izboljša pa seveda obiščemo zdravnika. Da pa ne bo pomote in bodo moški pomislili, da ne morejo imeti vnetja mehurja. Tudi pri njim lahko pride, samo pogost pojav je pri ženskah.

Najprej poglejmo kako si lahko sami pomagamo, če pride do vnetja mehurja. Kot prvo popiti moramo veliko tekočine, nekje od 2 pa vse do 3 litra. Takrat se izogibajte gaziranih pijač in prav tako kislih, kot so kakšne limonade. Prav tako v tistem času ne uživajte kave in prav tako ne alkohola. Ko vas tišči na vodo, takoj izpraznite mehur. Prav tako si lahko dajete na mehur tople obkladke. Prav tako morate pazit na samo higieno in si pravilno brisati po vsakem uriniranju spolovilo. Že, če samo te stvari delate boste nekaj naredili za sebe in bo vnet mehur vam povedal svoje, če lahko temu tako rečemo.

vnet mehur

Marsikoga tudi mogoče zanima kakšni so simptomi, ko se pojavi samo vnetje. Vnet mehur mislim, da bomo opazili. Saj en vzrok je, da nas pri uriniranju boli. Prav tako nas zelo pogosto tišči na malo potrebo, kar pa se lahko zgodi, da sploh ne moremo urinirati, ko pridemo na stranišče. Samo uriniranje je lahko zelo boleče ali pekoče. Za vnet mehur so krive bakterije, včasih tudi glivice. Najbolj pogosto seveda zbolimo ženske, prav tako mlade deklice. Skrbna higiena je zelo pomembna. Če se je boste držali se lahko na nek način izognemo, ni pa nujno, da res ne bomo zboleli.

Oznake: