Skoči na vsebino

Zobni aparat za lep nasmeh

zobni-aparat

Ko gledamo kakšne filme si vsi rečemo, tak nasmeh bi tudi jaz rada imela. Vsi imajo tako lepe sijoče in prav tako ravne zobe. To je vsakega želja ravni zobje. Tudi to je mogoče, samo stopit morate do prave osebe in vam vse uredijo. Kdo ima doma otroke ste se sigurno ali pa se še boste srečali z ortodontom. Mogoče je že vašem otroku priporočal zobni aparata, če ne pa še mu bo. Prav tako si ga tudi starejši lahko zamislimo oziroma dobimo, in naši zobje bodo čist drugačni. Ravni zobje so res nekaj posebnega, vsak jih takoj opazi in tako smo tudi mi zadovoljni.

Vaš zobozdravnik vam tukaj ne more pomagati. Otroke zobozdravnik, ko vidi da je čas napoti do ortodonta, kjer on nato poda mnenje in začne z ravnanjem zob. Naši otroci imajo to zdravljenje čisto brez plačno. Kar pa je pri odraslih drugače, mi si moramo to vse plačati kar pa tudi ni najbolj poceni. Zato dobro premislite in poglejte v vašo denarnico, če bo to možno. No pa se raje posvetimo ortodontu in zobnem aparatu. Zobni aparat predpiše na podlagi pogledanih zob ortodont. Največkrat predpiše stalni aparat, pomeni, da ga pacient ne rabi sneti. Mislim, da ste že videli kakšnem otroku na zobeh zvezdice ali nekaj podobnega. To je stalni zobni aparat.

zobni-aparat

Ni pa nujno, da dobi sploh vaš otrok aparat za zobe. To bo presodil ortodont in vam vse razložil. Otroka aparat nič ne boli oziroma njegovi zobje. Od začetka mu bo res neprijetno, dokler se na nekaj tujega v ustih ne navadi. Kako dolgo mora kdo nosit zobni aparat je tudi težko povedati. Vse je odvisno kako krive zobe je kdo imel. Sama higiena ostane ista, zobe si morajo čistiti prav tako vsaki dan. Dobro bi bilo, da si po vsakem obroku gre očisti zobe, saj se hrana zelo rada nabira za temi žicami na zobeh.

Oznake: